spot_img

Amerikansk journalist beskylder USA for at stå bag sabotage af Nordstream 1 og 2

Journalisten Seymour Hersh skriver onsdag på blogmediet Substack, at sabotagen mod Nordstream 1 og 2 blev beordret af den amerikanske præsident Joe Biden og udført i en hemmelig CIA-aktion af amerikanske dybhavsdykkere i tæt samarbejde med Norge. Men journalisten får og har tidligere fået skarp kritik.

Sprængningen af gasrørledningerne Nord Stream 1 og 2 skete på ordre fra Det Hvide Hus i Washington og blev udført af CIA i en tophemmelig operation i tæt samarbejde med Norge. Det skriver den kontroversielle og prisvindende amerikanske journalist Seymour Hersh på blogmediet Substack onsdag.

»Ifølge en kilde med direkte kendskab til den operative planlægning placerede dykkere...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
15. februar 2023 12:35

Den kendte Putin-tilbedende konspirationsteoretiker Seymor Hersh fortæller på sin blog alle detaljer fra strategisk niveau til havet ud for Bornholm om en gigantisk hemmelig sammensværgelse med hundreder af involverede i en håndfuld lande, som kun hans ene super-kilde ved alt om, at USA sprængte Nordstream. Det giver rigtig god mening for Hersh, men sådan set ikke for Olfi.

Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
10. februar 2023 17:08

Sørgeligt at en så anderkendt journalist (Semour Hersh) kan skrive sådan en gang konspiratorisk vrøvl.
En hemmelig operation som ingen må kende til, skulle være udført af USA, men med Norsk støtte og briefing af Danske embedsmænd.
Man gør det så vanskeligt som muligt ved at vælge en udløsermekaniske der skal droppes af et Norsk overvågningsfly og som afspiller en hel bestemt melodi, for at kunne detonere sprængstoffet.
Alt er selvfølgelig beskrevet af en anonym kilde, der kender til alle de hemmelige møder, kender til planlægningen og udførelsen i detaljer.
Det tyder mere på at Semour Hersh prøver at genoplive hans berømmelse fra 1970 med alle midler.
Dejligt at der er ytringsfrihed, så faktaresistente tosser som ham kan give os et godt grin.

P N Pedersen
Læser
P N Pedersen
17. februar 2023 3:31

Naa men det bekraefter jo kun hvad redaktoeren vurderede den 15. November sidste aar!

Niels Jensen
Læser
Niels Jensen
17. februar 2023 12:05

Hvis I læser den nye bog “Den Hemmelige Krig” (Kriminalforlaget december 2022) på side 221 – så får I nok en anden tilgang til hvem, der sprængte Nordstream gasledningerne – og hvem der besidder store kompetancer til komplekse undervandsoperationer – også i Østersøen…

Flemming Blicher
Læser
Flemming Blicher
22. februar 2023 8:21

Skønt at OLFI bliver ved at bore i sagen her. Tak for jer!
Det kræver virkeligt ikke en studentereksamen at regne Nord Stream sabotagen ud, men folk vil gerne tages i r.., undskyld bagdelen.
Udenrigspolitisk selskabs lakajer (der er flere tusinde af dem ifølge dem selv) skal selvfølgelig nok troeligt gå i brechen for bedraget. Du kender dem ved at de bruger ord som Putin-elsker, Putin-tilbeder osv. uden at komme med argumenter der kan hjælpe med at belyse sagen (propagandaen virker!).
Frihedslisten skrev en artikel om det på nyhedsbloggen, hvor både Biden og Victoria Nuland (oprindeligt Nudelmann, og ja hendes familie kommer fra en sydlig region i det nuværende Ukraine og har pga progromerne gennem generationer haft en et indædt had til alt russisk) videoerne kan findes. Videoer hvor de siger direkte at de vil sprænge lortet:
https://frihedslisten.dk/krig-gas-eksplosion-ukraine-og-usa/
Bliv ved. Jeg skal nok anmode min hovedbestyrelse om at vi bliver permanent abonnent hos jer, for I er ‘the real shit’.
Hilsen
Flemming Blicher, formand i Frihedslisten

Tove Eriksen
Læser
Tove Eriksen
17. februar 2023 9:55

selvfølgelig er det USA som har ødelagt Nordstream, de er de eneste som har interesse i det, de ønsker ikke at Europa får billig gas fra Rusland, de vil have vi skal købe dyr gas gennem dem, så enig med Hersh