spot_img

De ultimative krav var væk, da Ellemann rejste til Baltikum med forsvarsudvalget

REPORTAGE: Torsdag havde forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen selskab af en større delegation, da han rejste til Baltikum for at hilse på de danske soldater i Estland og Letland. Væk var den kontante facon, og i stedet handlede det om at klæde kollegerne i forsvarsudvalget på. Det skete med åbenhed og ærlighed – også over for soldaterne. Og så gemte ministeren en nyhed i dynejakken, som skaber fornyet tvivl om Danmarks vilje til at leve op til Natos styrkemål.

Han ser tilfreds ud. Jakob Ellemann-Jensen (V) indtager scenevant den interimistiske talerstol, som soldaterne fra Den Kgl. Livgarde i Camp Valdemar i Letland har stillet op ved siden af flagstangen. Det er torsdag...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
29. januar 2023 22:43

Glædeligt at politikerne i løbet af et timelangt besøg, kan få så stort indblik i soldaternes dagligdag.
Tænk hvad der så kunne komme ud af mere hyppige besøg ved de forskellige tjenestesteder rundt om i landet. Besøg hvor politikerne ikke er skærmet af embedsmænd og tjenestesteds chefer, men besøg hvor de kunne få nogle produktive indput fra almindelige soldater.
Input om hvad der ikke virker når politikerne tager beslutniger, udelukkende baseret på input fra Forsvarsledelsen. Det kunne måske også få nogle politikeres øjne op for vigtigheden af input udefra, f.eks. fra eksperter i de forskellige interesseorganisationer og ikke mindst de forskellige fagforeninger der repræsenterer de ansatte.

Men ak, det er jo nok bare drømmetænkning.
For læg mærke til ordføreren fra DD’s argument for at være nysgerrig.
Hendes egen søn havde været udsendt.

Måske vi skulle have nogle flere fædre og mødre til tidligere udsendte, repræsenteret i Folketingets Forsvarsudvalg?
Så var der da en chance der blev lyttet lidt mere til de almindelige Jens’er…

Morten Rasmussen
Læser
Morten Rasmussen
31. januar 2023 13:38

Ved ministeren ikke at artilleri på hjul ikke lever op til løftet om en tung brigade? Eller satser han på at journalisterne enten ikke ved noget om det eller ikke tør udstille problemet?
Forsvarschefen kan umuligt være uvidende om det. Så hvad er det som ikke vi bliver f¨r fortalt her?

Sidst ændret 1 år siden af Morten Rasmussen