spot_img

Danmark udsender kampvognseskadron for første gang i næsten to årtier

Fredag middag sendte Forsvaret for første gang i 19 år en hel kampvognseskadron afsted på international mission. Det skete fra Fredericia, hvor 14 Leopard 2A7-kampvogne kørte ombord på et fragtskib med kurs mod Estland. Hvor mange klarmeldte kampvogne, der bliver tilbage i Danmark, kunne OLFI dog ikke få svar på.

FREDERICIA: Forsvaret sendte fredag en kampvognseskadron til Estland, hvor den det næste halve år skal deltage i Natos ‘afskrækkelsesmission’ eFP (enhanced Forward Presence, red.). I alt 14 nyopgraderede Leopard 2A7-kampvogne fra Jydske Dragonregiments panserbataljon samt cirka 160 mand er sendt afsted mod Baltikum, hvor de kommer til at udgøre hold 6 i eFP-regi.

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer