spot_img

Forsvaret skal undervise sig selv i håndteringen af krænkende adfærd

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) var fredag kaldt i samråd om krænkelser i Forsvaret. Dagen forinden annoncerede Forsvarskommandoen et nyt træningsforløb mod krænkende adfærd. Et godt initiativ, men der er lang vej endnu, mener forkvinden for foreningen Kvindelige Veteraner.

Forsvaret har arbejdet med at komme krænkende adfærd til livs siden 2003, men man har stadig ikke ramt plet. Ordet ’nultolerance’ har klinget hult i manges ører, når Forsvaret alligevel har tolereret, at en krænker og en forurettet har gjort tjeneste sammen både før, under og efter en sag har verseret. Det kunne TV 2’s dokumentar ”Operation X: I krig og krænkelser” fortælle hele landet i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
wedell chhristensen
Læser
wedell chhristensen
31. august 2022 10:10

Selvfølgelig kan man ikke uddanne sig selv i kulturændring. Man er jo kun et menneske. Men man kan starte med sproget og dets begreber, der former kulturen: Måske man kunne starte med at sige “uddannelse” i stedet for “træning”. Træning er jo bare noget man gør med ihændehavende ressourcer – fx. ens egne normer. Også ministeren kunne ændre sprog og udskifte “håndtering” med “udvikling”. Håndtering er noget man gør med genstande, fx. et pensum uden etisk indhold – eller måske med soldaters tankegang?. Selv “undervisning” burde udskiftes med “læring”, da man formodes at skulle lære noget – altså gennemgå en udvikling i dette emne med etisk indhold, og ikke blot vises nogle “undere”.
Intet at sige til, at der stadig har været et problem siden 2003.Måske det er Forsvarets dannelsesideal for uddannelse, der er noget galt med på trods af FAK-ledet pædagogik?