Forsvaret skal undervise sig selv i håndteringen af krænkende adfærd

1
Forsvarsminister Morten Bødskov (S) var indkaldt til samråd på baggrund af TV 2's dokumentar "Operation X: I krig og krænkelser" om krænkelser i Forsvaret. Foto: Lene Færch Overgaard

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) var fredag kaldt i samråd om krænkelser i Forsvaret. Dagen forinden annoncerede Forsvarskommandoen et nyt træningsforløb mod krænkende adfærd. Et godt initiativ, men der er lang vej endnu, mener forkvinden for foreningen Kvindelige Veteraner.

Forsvaret har arbejdet med at komme krænkende adfærd til livs siden 2003, men man har stadig ikke ramt plet. Ordet ’nultolerance’ har klinget hult i manges ører, når Forsvaret alligevel har tolereret, at en krænker og en forurettet har gjort tjeneste sammen både før, under og efter en sag har verseret. Det kunne TV 2’s dokumentar ”Operation X: I krig og krænkelser” fortælle hele landet i sidste måned.

Problemet eksisterer stadig, men Forsvarets træningsforløb er et positivt skridt i den rigtige retning, mener Karen Philippa Larsen, der er forkvinde i foreningen Kvindelige Veteraner. Stod det til den, skulle en uvildig undersøgelse hjælpe til en endnu mere effektiv handling mod krænkende adfærd.

»Der er stadig behov for at få afdækket omfanget og karakteren af krænkelser og den generelle kultur i Forsvaret. Det eksisterende vidensgrundlag er ikke godt nok. Det risikerer at dække over mørketal, og så kan man risikere at handle uden faktisk at vide, hvad det præcis er, man skal handle på,« siger Karen Philippa Larsen.

20220831 teaser karenphilippa 1
Klik på billedet, hvis du vil læse interviewet med Karen Philippa Larsen, der er forkvinde for Kvindelige Veteraner …

Karen Philippa Larsen var med under fredagens samråd som repræsentant for Kvindelige Veteraner og har tidligere været inddraget i ministerområdets arbejde med mangfoldighed og inklusion.

Minister åben for uvildig undersøgelse

Det er ikke kun Kvindelige Veteraner, der ønsker en ekstern uvildig undersøgelse. Det gør man også i SF, understregede Anne Valentina (SF), da hun på samrådet spurgte ministeren, om man har tænkt sig at udarbejde en sådan undersøgelse.

Til det svarede forsvarsminister Morten Bødskov, at arbejdspladsvurderingen vil blive forbedret med en inddragelse af både Kvindelige Veteraner og Kvinfo, og at han derfor føler sig tryg ved, at Forsvaret vil stå i en bedre position til at håndtere kulturforandringen. Han forsikrede dog også om, at han ville bede Forsvarsministeriets Personalestyrelse om et bud på, hvordan en uvildig undersøgelse kunne se ud.

Hos Kvindelige Veteraner ser man positivt på ministerens udlægning om åbenhed overfor en uvildig undersøgelse, men her har man brug for at se en virkning af tiltagene, før man for alvor kan føle sig forvisset om, at der bliver taget hånd om problemet.

»Vi mener, at tiltagene er ganske fornuftige. Men før vi får ro i maven, skal vi også se, hvad der kommer til at ske efterfølgende, når tiltagene er landet. Det er klart,« siger Karen Philippa Larsen.

Forsvaret skal selv stå for undervisningen

Under det timelange samråd blev forsvarsminister Morten Bødskov flere gange spurgt ind til, hvem der skulle være undervisere på Forsvarets træningsforløb. Det undgik han længe at svare konkret på, indtil den med otte minutter igen ikke gik længere.

»Det er et meget stort uddannelsesprojekt, der er under udrulning nu. Så vidt jeg forstår, er det dem (Forsvaret, red.), der tager hånd om undervisningen. Det er Forsvaret med personalestyrelsen, og personalestyrelsen har mange aktiviteter på dette område,« lød det fra Morten Bødskov.

Han gjorde efterfølgende rede for, at træningsforløbet vil tage afsæt i »meget nære« og »virkelighedsrelevante« sager og dilemmaer, og at forsvarschefen og viceforsvarschefen begge mener, at undervisningen er en »grundstamme« til at sikre en løbende kulturforandring.

Kan risikere at ”lukke sig om sig selv”

Tiden løb ud efter Morten Bødskovs besvarelse, og samrådet sluttede uden mulighed for reaktioner på, at Forsvaret nu skal til at undervise sig selv i at håndtere krænkende adfærd. Det er ikke den mest optimale løsning i forhold til at gennemføre en kulturændring, mener Karen Philippa Larsen.

»Det bliver meget internt og isoleret, når en organisation først skal undersøge og dernæst undervise sig selv. Det er vigtigt for en kulturændring, at der er nogle der kan se på kulturen udefra. Det kan man ikke se på samme måde, hvis man selv arbejder og er en del af den,« siger Karen Philippa Larsen og fortsætter:

»Der er ikke nogen, der forventer en kulturændring fra den ene dag til den anden. Det er en lang proces. Men det er derfor, at det er så vigtigt løbende at evaluere de tiltag, der bliver gjort, så vi sikrer, at de rammer plet,« siger Karen Philippa Larsen. 

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer