spot_img

Forsvarsministeriet sender skandaleramte mobile værksteder til Ukraine

Tilbage i 2018 købte Forsvarsministeriet 15 mobile værksteds-containere kaldet flatracks. Men på grund af stribevis af fejl er de fire år senere endnu ikke taget i operativ brug i Trænregimentet og bliver det heller ikke foreløbigt, fordi de er for tunge. I stedet donerer Forsvarsministeriet seks af de mobile værksteder til Ukraine – uden lastbiler.

De blev købt i april 2018 og skulle have været leveret samme år. Men indkøbet af 15 stk. mobile værkstedscontainere har udviklet sig til et langstrakt mareridt, som alene ser ud til at fortsætte. De første mobile værksteder blev leveret i begyndelsen af 2019, og her næsten fire år efter køb og planlagt  levering er de endnu...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
27. august 2022 9:52

Man må indrømme at nogle gange kan en krig komme ganske belejligt.

For Forsvaret betyder det, at man stille og roligt, og ikke mindst; under radaren, kan eksportere sine problembørn, under benævnelsen donationer.
Problemet er væk fra de danske kaserner, og man slipper for at udtale sig, da man jo af princip ikke udtaler sig om donationer til Ukraine.
Af sikkerhedsmæssige årsager, må vi forstå!

Så skal vi ikke bare en gang for alle, få lavet et udvidet “stueeftersyn” på alle landets etablissamenter? Der vil blive opstillet containere på alle P pladser, hvor det “donerede” kan henstilles.

Når vi så får et nyt Forsvarsforlig i 2023, er der ren røv og trutte i! Alle vores fejlslagne indkøb vil være forsvundet. Og så er der plads til nye hovsa løsninger fra ambitiøse medarbejdere/politikere, sponsoreret med helt friske kontanter direkte fra Statens seddelpresse.

Lars Fløche
Læser
Lars Fløche
25. august 2022 8:58

STORSINDET GAVE MANØVRE
Skandaleindkøbene sender vi til Ukraine. Så er de helt væk fra de danske skatteborgeres øjne.

Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
25. august 2022 15:12

Det er bedre for Ukraine at få værksredscontainere gratis end ikke at have dem.
De kan ikke bruges i Danmark uden en del problemer.
Så er det da fint Ukraine får dem.

Troels Gudiksen
Læser
Troels Gudiksen
27. august 2022 8:00

Hvis vægten går så meget op at forsvarets lastbiler må give op, der ombygges / indkøbes speciale biler, er den standard trænede soldat så i stand til at opererer flatrack’en, eller starter det en domino effekt med specialuddannelser?
Hvad er budgettet på projektet hvis der skal indkøbes nye lastbiler og med kurser til soldater?
Det lyder til FMI har købt skrot jern for 50mill.
At de nu skal til Ukraine uden anden mulig anvendelse end “å-fyld” for erstatning af sprængte broer, minder mig og da Mette sendte heste-respiratorer til Italien.
Der kan vel næbbe være tale om “støtte” til modtageren, mere end det er “støtte” til oprydning i pinlige sager.