spot_img

Arbejdstilsynet: Chefsergent på flyvestation mobber og krænker ansatte

Arbejdstilsynet kritiserer arbejdsmiljøet på Flyvestation Skrydstrup, hvor en chefsergent og leder af Bevogtningen har mobbet og krænket ansatte med flere sygemeldinger til følge. Det skriver B.T., som er i besiddelse af Arbejdstilsynets redegørelse. Flyvestationen har nu fået et påbud om at rette op på sagen.

Det har gennem længere tid ikke været synderlig morsomt at møde ind på arbejde for en række ansatte i Bevogtningen på Flyvestation Skrydstrup. Her er de blevet udsat for mobning og krænkelser fra en af deres nærmeste foresatte, skriver BT, som har fået adgang til en redegørelse fra Arbejdstilsynet.

Der er tale om chefsergent og byrådsmedlem i Vejen Kommune Claus Kulmbach (V), som er leder af Bevogtningen på flyvestationen. Ifølge de ansatte har han ledet gennem management by fear, og det er gået udover både de menige og deres tillidsrepræsentant på stedet, skriver B.T.

»Lederen har en adfærd og kommunikationsform, som de ansatte oplever som krænkende, som skaber utryghed og frygt, kan være nedværdigende, overfusende eller sårende,« står der blandt andet i Arbejdstilsynets redegørelse, som avisen er i besiddelse af, og som er blevet til efter samtaler med ti ansatte på stedet.

Afviser alle anklager

Selv nægter en kortfattet Claus Kulmbach, at der skulle noget at komme efter.

»Jeg tager kraftig afstand fra det, der står. Jeg har slet ikke mobbet nogen,« siger han til B.T., men nægter at forholde sig yderligere til anklagerne.

Ikke desto mindre har flere af Claus Kulmbachs medarbejdere måttet melde sig syge som følge af hans ledelse, og Arbejdstilsynet har på baggrund af sagen udstedt et påbud til Flyvestation Skrydstrup om at rette op på det dårlige arbejdsmiljø.

»Virksomheden påbydes at sikre, at arbejdet i Bevogtningen ikke medfører risiko for fysisk eller psykisk helbredsforringelse som følge af mobning,« skriver tilsynet.

I Forsvarskommandoen udtaler man sig af princip ikke i personalesager, men her bedyrer man dog alligevel, at den pågældende sag bliver taget alvorligt.

»Den næste tid kommer ledelsen på Fighter Wing Skrydstrup til at arbejde tæt sammen med medarbejderne i Bevogtningen og med Forsvarets Center for Arbejdsmiljø for at sikre, at alle kan gå på arbejde i et trygt og sikkert arbejdsmiljø,« skriver Forsvarskommandoen i et svar til B.T.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...