spot_img

Kvindelige soldater vil erstatte værneret med værnepligt og have lige vilkår

Kvinders værneret skal gøres til værnepligt på samme vilkår som for mænd. Det mener Værnepligtsrådet, som fredag på Folkemødet kunne fortælle, at det i høj grad er kvinderne selv, der efterspørger ligestilling. Det Konservative Folkeparti er med på ideen og vil tage forslaget med til de forestående forligsforhandlinger.

Kvindernes såkaldte værneret bør gøres til en regulær værnepligt. I hvert fald giver flere og flere kvindelige rekrutter udtryk for, at de gerne vil ligestilles med deres mandlige kollegaer. I dag er det kun mænd, der er underlagt værnepligt, og selvom langt de fleste værnepligtige anno 2021 melder sig sig frivilligt, fanger bordet kun for de...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...