spot_img

OLFI dropper Disqus og inviterer til debat under artikler gennem Facebook

Løbende problemer og frustrationer med kommentarer har fået OLFI til at droppe kommentarmodulet Disqus og erstatte det med et kommentar-modul fra Facebook. Det skulle gøre kommenteringen under artiklerne meget nemmere, ligesom gamle kommentarer fra Disqus ikke forsvinder.

Det at drive et digitalt medie kræver nogle gange en stor portion tålmodighed. Sådan har mange læsere også haft det, når de forsøgte at kommentere OLFIs artikler direkte på OLFI i det modul under teksterne, der hedder Disqus. Det krævede, at man oprettede en profil på Disqus, og selv om læserne gjorde det, kunne de stadig opleve problemer med at få lov til at kommentere.

Oven i det oplevede mange, at når de skrev længere indlæg, forsvandt de pludselig fra siden. Jeg og OLFI er siden introduktionen af Disqus blevet beskyldt for meget. Ikke mindst for at slette ubehagelige kommentarer eller føre en form for meningstyranni. Og dét har ærlig talt været lige så frustrerende for os, som det har været for de læsere, hvis kommentarer forsvandt – for ofte har vi slet ikke haft indflydelse på, hvad der fik lov at blive stående, og hvad der pludselig forsvandt.

Samtidig er Disqus et såkaldt plugin til WordPress, som vi installerede på OLFI uden reelt at have den store indflydelse på, hvad der slap igennem eller ej. Samtidig var det let at oprette falske profiler og kommentere anonymt under pseudonym, hvilket aldrig gavner en fri og åben debat.

En debat skal være kendetegnet ved, at de, der deltager, står ved deres meningers mod. Det er der desværre stadig mange, som ikke er klar til. Men vi er på vej, og jeg oplever, at OLFI trods alt har været med til at løfte flere vigtige debatter med livlig deltagelse af mange forskelligartede holdninger. Lad endelig flere komme til.

Med til Disqus hører, at det var indviklet at moderere og krævede omfattende ressourcer at finde ”forsvundne” kommentarer frem. Med andre ord mere frustration end det modsatte.

Bedre sammenhæng mellem artikel og kommentarer

Nu har vi taget konsekvensen og fjernet Disqus fra OLFI. Det betyder, at du som læser ikke længere skal logge ind via Disqus for at kommentere. I stedet har vi erstattet Disqus med Facebook, som efterhånden interagerer brugervenligt og nemt med sider som OLFI. De fleste brugere optræder samtidig automatisk med fuldt navn og billede, hvilket gør det nemt at se, hvem der blander sig i debatten.

Er du allerede logget ind på Facebook, kan du nu skrive en kommentar under artiklerne på OLFI, uden at du behøver foretage dig yderligere. Det vil under artiklen tydeligt fremgå, hvem der har skrevet og hvornår, ligesom langt de fleste brugere i dag bruger Facebook og har et profilbillede.

Havde du som læser et login til Disqus, og ønsker du ikke at bridrage til debatten via Facebook, er der desværre ikke så meget at gøre. Vi tror på, at størstedelen af OLFIs læsere vil sætte pris på forenklingen og muligheden for at debattere og kommentere direkte under artiklerne. Gamle kommentarer skrevet i Disqus forsvinder dog ikke, men vil fortsat optræde under de gamle artikler.

Vi har samtidig fjernet det bælte af øvrige OLFI-artikler, som før lå mellem artiklerne og debatmodulet. Det betyder, At debattråden nu fortsætter i umiddelbar forlængelse af artiklen, hvilket du som læser forhåbentlig vil opleve som en værdiforøgelse. Fordelen ved at kommentere under artiklerne i stedet for på OLFIs Facebook-side er, at kommentarerne bliver stående – også for læsere som måneder senere vender tilbage til en gammel artikel.

Jeg håber, at du vil tage godt imod det nye modul, og at du vil blande dig i debatten med argumenter og saglighed. Det er der brug for! Vi sætter ordet frit og har gjort det lettere at bruge.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...