Bjørn Bisserup bliver rådgiver og lobbyist for konsulenthuset Rud Pedersen

0
Afgående forsvarschef Bjørn Bisserup holdt sin afskedsparade lukket for offentligheden, da han den 30. november overdrog stafetten til general Flemming Lentfer (tv) i et lukket lokale på Kastellet i København. Foto: Forsvaret/Anders Fridberg

Det var ikke en tilværelse som pensionist, der fik den nu tidligere forsvarschef Bjørn Bisserup til at forlade sin post med udgangen af november et år før tid. I stedet skal Bjørn Bisserup være lobbyist for forsvarsindustrien i konsulenthuset Rud Pedersen, hvor han bliver kollega med sin egen datter.

Da daværende forsvarschef Bjørn Bisserup i slutningen af september annoncerede sin pensionering med udgangen af november et år før tid, lød forklaringen, at det ifølge Bjørn Bisserup »var det rigtige tidspunkt«. Det var imidlertid ikke for at blive pensionist, at Bjørn Bisserup valgte at gå på pension. I stedet skal den nu forhenværende forsvarschef være rådgiver for konsulenthuset Rud Pedersen, som arbejder for en række forsvarsindustrielle virksomheder i Danmark.

Det siger Bjørn Bisserup til Berlingske. I artiklen fortæller den nu forhenværende forsvarschef, at han skal beskæftige sig med rådgivning inden for forsvars- og sikkerhedspolitik i Danmark og i Norden.

Artiklen fortsætter under billedet …

20201010 TEASER Bisserup
Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om forsvarschef Bjørn Bisserup, som sniger sig ud ad bagdøren … Tegning: Lars Andersen

»Det, jeg får hovedansvaret for, er udviklingen af dette område i Danmark og de øvrige nordiske lande. Det er både at udvikle den rådgivning, man allerede giver, men også at udbygge dette område både med gamle og med nye spillere på markedet,« siger Bjørn Bisserup til Berlingske.

Ifølge avisen bliver det Bjørn Bisserups opgave at udvikle det nordiske samarbejde på området, som er præget af en række store private og internationale kunder i form af udenlandske firmaer, som ønsker at komme ind på de nordiske forsvarsindustrielle markeder.

Læs også: Vandretur i de politiske spinatbede

»Jeg håber også, at jeg kan komme til at rådgive danske firmaer på det her område. For hvis dansk forsvar skal have mere glæde af den forsvarsindustri, vi har herhjemme, så skal den også have bedre vilkår. Det vil være godt, hvis man kunne bidrage til, at dansk forsvarsindustri ville kunne udvikle sig mere og kunne levere mere færdige løsninger. Vi leverer jo ikke meget forsvarsmateriel som sådan i Danmark,« siger Bjørn Bisserup til Berlingske.

Bliver kollega med sin egen datter

Hos Rud Pedersen bliver han kollega med Friis Arne Petersen, som inden pensionering fra stillingen som ambassadør i Berlin i september har været Danmarks ambassadør i både Washington og Beijing. Bjørn Bisserup bliver også kollega med sin egen datter, Charlotte Bisserup Bechfeldt, som har været rådgiver i Rud Pedersen gennem flere år.

20171019 TEASER Ludvigsen
Klik på billedet, hvis du vil læse om den forhenværende viceforsvarschef Per Ludvigsen, som gik direkte til et job som seniorrådgiver i det konsulenthus, han selv havde hyret til at lave budgetanalysen forud for det forsvarsforlig, som Per Ludvigsen havde ansvaret for at planlægge.

Med sit skifte til konsulentbranchen følger Bjørn Bisserup efter en lang række af tidligere topchefer i Forsvaret, som går direkte ud i velbetalte stillinger i den industri, som lever af Forsvaret. Den tidligere viceforsvarschef, Per Ludvigsen, landede en aftale som seniorrådgiver med konsulenthuset Struensee & Co., som han selv havde hyret til at udarbejde den meget omtalte budgetanalyse, der lå til grund for det seneste forsvarsforlig.

Læs også: Viceforsvarschef Per Ludvigsen bliver konsulent hos Struensee & Co.

Den tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen forlod Forsvaret til fordel for et job i Terma og er siden skiftet til et job i radarproducenten Weibel. Også Niels Henrik Bundsgaard gik fra en stilling som direktør i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse til et job i Terma, da han blev pensioneret for Forsvaret. Senest er kontreadmiral Nils Wang blevet direktør i brancheforeningen Naval Team Denmark, ligesom han er på lønningslisten hos Copenhagen Group.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Bjørn Bisserup eller Charlotte Bisserup Bechfeldt.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer