Fregatten “Niels Juel” er hjemme igen – fransk hangarskib ramt af covid-19

0

Lørdag vendte fregatten “Niels Juel” hjem til Korsør efter at have beskyttet det franske hangarskib “Charles de Gaulle”, som i denne uge blev ramt af et omfattende udbrud af covid-19 om bord. “Niels Juel” nåede aldrig at deltage i øvelsen Joint Warrior.

Den skulle først være kommet hjem til basen i sydfranske Toulon den 23. april. Men allerede onsdag i den forgangne uge valgte den franske flådeledelse at sende hangarskibet “Charles de Gaulle” retur før tid, da der blev konstateret et omfattende udbrud af covid-19 om bord. Et lægehold blev med helikopter fløjet ud til “Charles de Gaulle”, hvor lægerne begyndte at teste de syge besætningsmedlemmer.

Torsdag morgen blev tre personer evakueret med helikopter til Toulon, hvor de straks blev isoleret. Siden viste 66 gennemførte test for coronavirus, at 50 mand i besætningen er ramt af covid-19. Store dele af skibet blev siden lukket ned, lige som alle om bord har fået påbud om at bære masker, mens skibet sejler hjem.

Hangarskibet har et mandskab på omkring 1.760 personer, og det skulle have deltaget i øvelsen Joint Warrior ud for Skotland. Her skulle “Charles de Gaulle” være under beskyttelse af den danske fregat “Niels Juel”, som sejlede fra Korsør onsdag den 25. marts. Lørdag vendte “Niels Juel” hjem som planlagt uden at have været ramt af nogen former for tegn på coronavirus om bord. Det oplyser Forsvarskommandoen i et skriftligt svar til OLFI.

Besætningen sendt hjem til familier i dag

»”Niels Juel” lagde til i Korsør i dag klokken 11.00 lidt tidligere end planlagt. Stemningen om bord er god, ligesom den har været under hele missionen. Der er ikke konstateret coronavirus/covid-19 blandt besætningen. Alle medarbejdere bliver sendt hjem til deres familier i dag,« skriver Forsvarskommandoen lørdag eftermiddag til OLFI.

Ifølge Forsvaret er besætningen på “Niels Juel” på beredskab resten af året og derfor sendt hjem med besked på at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og udvise skærpet agtpågivenhed. Skibsgruppen omkring “Charles de Gaulle” herunder “Niels Juel” har ifølge Forsvarskommandoen slet ikke deltaget i øvelsen Joint Warrior, som dog er gennemført i begrænset omfang.

»Skibsgruppen har primært befundet sig øst for de britiske øer i Nordsøen og den Engelske Kanal. Joint Warrior er primært foregået på den vestlige side af de britiske øer. Joint Warrior er ikke aflyst, men er afholdt under lidt andre forudsætninger end oprindeligt planlagt,« skriver Forsvarskommandoen.

RETTELSE: Det fremgik oprindeligt af artiklen, at “Niels Juel” vendte hjem før tid pga. udbruddet af covid-19 om bord på “Charles de Gaulle”. Men den danske fregat skulle under alle omstændigheder være returneret lørdag og nåede blot i havn nogle timer før planlagt. Det oplyser Forsvarskommandoen søndag. OLFI beklager fejlen.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer