Hemmeligt netværk har holdt flere end to møder med kronprins Frederik

0
Forsvarschef Bjørn Bisserup skridter paraden af sammen med kronprins Frederik på Kastellet under flagdagen 5. september i 2017. Arkivfoto: Ernstved

Forsvarschefen udtalte fredag skriftligt til Danmarks Radios P1 Orientering, at han alene har deltaget i to private møder med kronprins Frederik. OLFI kan i dag fortælle, at officerer fra Forsvarets øverste ledelse har afholdt flere end to møder med kronprinsen hjemme hos efterforskningschefen fra Forsvarsministeriets Auditørkorps.

Spørgsmålene hober sig op i sagen, hvor forsvarschef Bjørn Bisserup sammen med udvalgte repræsentanter fra Forsvarets øverste ledelse har afholdt hemmelige middagsmøder med kroprins Frederik hjemme hos efterforskningschefen hos Forsvarsministeriets Auditørkorps. Forsvarschefen ønskede ikke at stille op til interview med OLFI, da dette medie onsdag bad om et interview. Men fredag svarede han skriftligt til Danmarks Radios P1 Orientering, at han alene havde “deltaget i to sammenkomster”.

Lyt til DR P1s Orientering fredag den 10. januar 2020 her

Oplysningen er interessant, idet netværket har fungeret over en længere periode. Ifølge OLFIs oplysninger har netværket holdt flere møder med kronprinsen end de to, som forsvarschefen selv siger, at han har deltaget i. Spørgsmålet er derfor, hvem der har deltaget i disse møder fra Forsvaret øverste ledelse?

Artiklen fortsætter under billedet …

20200111 TEASER FC Loge
Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om forsvarschefens hemmelige loge …

Andre spørgsmål trænger sig på efter forsvarschefens udtalelse fredag. Af den fremgår det, at “der er tale om en sammenkomst med middag blandt venner, kollegaer og bekendtskaber”, ligesom der ifølge forsvarschefen “ikke er gjort forsøg på at gøre det hemmeligt”. Bjørn Bisserup oplyser videre, at det ikke er ham, “der har inviteret til middagen”.

OLFI ville gerne have hørt forsvarschefen, hvem der så inviterer og sammensætter deltagerlisten. Er det kronprinsen selv? Eller er det værten, som hedder Hans Herluf Pedersen, og som er efterforskningschef i Forsvarsministeriets Auditørkorps. Det ville OLFI gerne have spurgt Hans Herluf Pedersen om, men han har tidligere oplyst gennem auditør Claus Risbjerg, at han ikke udtaler sig. Det gør i stedet Claus Risbjerg.

Beder ikke medarbejdere om at fremlægge gæstelister

På den baggrund har OLFI i en sms spurgt Claus Risbjerg, om det er Hans Herluf Pedersen, der udvælger og inviterer deltagerne i middagene. OLFI har tillige spurgt Claus Risbjerg, hvad han som chef for Forsvarsministeriets Auditørkorps og for Hans Herluf Pedersen siger til, at hans efterforskningschef inviterer Forsvarets ledelse til middag med kronprins Frederik, uden at forsvarsministeren eller regeringen har været orienterede?

“Jeg har på intet tidspunkt i min karriere bedt mine medarbejdere om at fremlægge lister over gæster, de inviterer, når de holder private middagsarrangementer, og det har jeg heller ikke til hensigt at gøre fremadrettet,” siger Claus Risbjerg.

Artiklen fortsætter under billedet …

Det er mere alvorligt, end man skulle tro, hvis det er rigtigt, at kronprinsen mødes uden regeringens vidende, under…

Posted by Anne Valentina Berthelsen on Saturday, January 11, 2020

Såvel Enhedslisten som SF har efter OLFIs artikel fredag bedt forsvarsminister Trine Bramsen (S) om en redegørelse for, hvad der foregår på forsvarsledelsens møder med kronprinsen. Det skriver SFs forsvarsordfører Anne Valentina Berthelsen fredag på Facebook.

“Kronprinsen er en sympatisk figur og en dygtig frømand. Men han er også kronprins i et demokrati, som har en aftale med kongehuset om, at den politiske magt i Danmark ligger i de demokratiske institutioner. Derfor er der altså regler for, hvilke informationer om Forsvaret og dansk sikkerhedspolitik, som kronprinsen kan få adgang til, samt hvem som skal give ham dem. Kommandovejen går gennem Statsministeriet, hvis kronprinsen vil vide noget – han kan derfor ikke bare mødes hemmeligt med topfolk fra Forsvaret for at diskutere sikkerhedspolitik,” skriver Anne Valentina Berthelsen.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer