Sekretær og stabshjælper skulle tilskære hærchefs private bryllupskort

5
Generalmajor og tidligere hærchef Hans-Christian mathiesen er tiltalt for fem forhold af tjenestemisbrug, forsøg på tjenestemisbrug, uberettiget videregivelse af fortrolige oplysninger samt grov og særlig grov pligtforsømmelse.

Forud for generalmajor H.-C. Mathiesens bryllup med sin kæreste bad han sin stabshjælper og sin sekretær om at bruge arbejdstid på at tilskære private kort til brylluppet. Dermed tilsidesatte han groft sine pligter, mener auditørkorpset, som har tiltalt ham for forholdet. Læs hele anklageskriftet mod den tidligere hærchef her.

I Hærstaben fik to medarbejdere i form af chefens sekretær og stabshjælper i oktober 2017 nye og uvante opgaver. Forud for generalmajor Hans-Christian Mathiesens bryllup med sin kæreste, som arbejdede under ham i Hærstaben, bad han i en mail de to om at printe og tilskære private kort til brug ved brylluppet. Men sådanne tjenester må man som militær chef ikke bruge sine medarbejdere til, mener Forsvarsministeriets Auditørkorps.

Ifølge auditørkorpset begik Hans-Christian Mathiesen ved at pålægge de to medarbejdere opgaven en grov pligtforsømmelse, som er strafbar efter den militære straffelovs §27. Auditørkorpset har på den baggrund tiltalt den nu tidligere hærchef for “groft at tilsidesætte sine pligter i tjenesten ved at anvende sit personale til private gøremål”, som det hedder i anklageskriftet.

Artiklen fortsætter under billedet …

Skærmbillede 2019 12 27 kl. 11.11.35
Det femte ud af fem punkter i anklageskriftet mod generalmajor og tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen handler om grov pligtforsømmelse efter den militære straffelovs §27.

Punktet er det femte og sidste i anklageskriftet mod Hans-Christian Mathiesen, som er tiltalt tjenestemisbrug, forsøg på tjenestemisbrug, uberettiget videregivelse af fortrolige oplysninger samt grov og særlig grov pligtforsømmelse.

Mener at kunne føre bevis for strafbare forhold

“Vi har haft en omfattende efterforskning kørende. På baggrund af den efterforskning er det min vurdering, at der er mulighed for at føre bevis for, at der er foregået strafbare forhold,” sagde auditør Claus Risbjerg, da tiltalen blev offentliggjort.

Torben Koch er forsvarsadvokat for Hans-Christian Mathiesen, og han mener ifølge DR, at auditørkorpsets anklageskrift er skudt langt over målet.

“Jeg synes, at det virker noget tyndt. Jeg vil ikke afvise, at min klient har handlet kritisabelt, så der kan være tale om en form for disciplinær sanktion. Men at gå fra kritisabelt til strafbart er lang vej. Jeg synes, at auditørkorpset skyder over målet, når man rejser en straffesag for noget, man i stedet burde have sendt til personalestyrelsen for en eventuel sanktion,” sagde Torben Koch i sidste uge til DR.

Du kan læse hele anklageskriftet mod generalmajor Hans-Christian Mathiesen her.

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer