spot_img

Hærchef forsøgte uden held at overtale oberst til at ansætte sin kæreste

Det var forsøg på misbrug af sin stilling, da generalmajor H.-C. Mathiesen i sommeren 2015 forsøgte at overtale en oberst til at ansætte hærchefens kæreste i en stilling som major. Det mener Forsvarsministeriets Auditørkorps, som har tiltalt hærchefen for forsøg på magtmisbrug.

Han var lige blevet udnævnt til generalmajor året forinden, og som ny øverste chef for Hæren ville Hans-Christian Mathiesen gerne have sin kæreste med rang af kaptajn udnævnt og ansat i en majorstilling. Han ringede derfor i sommeren 2015 til en oberst, som var chef for Indsættelsesdivisionen i Operationsstaben. Obersten havde en major-stilling ledig, og den ønskede H.-C. Mathiesen, at hans...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer