Finansdirektør tog på skiferie i Østrig med sin vicechef i Økonomidivisionen

0
Ifølge OLFIs oplysninger var det her på Hotel Vaya i det østrigske skisportssted Sölden, at daværende finansdirektør AE indlogerede sig med sin vicechef fra Økonomidivisionen i Karup på en privat miniferie fra den 28.-30. december 2016.

Mellem jul og nytår 2016 indlogerede Værnsfælles Forsvarskommandos finansdirektør og hendes mandlige vicechef fra Økonomidivisionen sig på Hotel Vaya i den østrigske skisportsby Sölden. Opholdet er formentlig politiets vigtigste bevis på, at de to havde et forhold ud over det faglige. Sagen afventer nu kun anklagemyndighedens endelige juridiske afgørelse.

Med hvilket formål indlogerede den daværende Værnsfælles Forsvarskommandos finansdirektør sig i 2016 på et skisportshotel i Østrig sammen med sin militære vicechef fra Økonomidivisionen i Karup? Det er formentlig et af de spørgsmål, som Midt- og Vestjyllands Politi har stillet den tidligere finansdirektør, AE, som er sigtet for at have brudt forvaltningslovens regler om habilitet.

Politiet oplyser til OLFI, at efterforskningen er afsluttet, og at sagen nu ligger til endelig juridisk afgørelse hos anklagemyndigheden, men ønsker ikke at kommentere OLFIs oplysninger om hotelbesøget i Østrig.

Artiklen fortsætter under billedet …

20190116 TEASER Skilsmisse
Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om finansdirektør AE, som tildelte sin kæreste et engangsvederlag på 60.000 kr. uden at orientere foresatte myndighed om sin inhabilitet …

Sagen handler om et forhold på en arbejdsplads, som rækker langt ud over en almindelig faglig relation. Finansdirektøren ansatte i 2015 en major i Økonomidivisionen, som hurtigt blev udnævnt til oberstløjtnant og avancerede til finansdirektørens vicechef på trods af hans manglende økonomiske meritter.

Den 9. februar 2018 kunne finansdirektøren ganske overraskende fortælle de måbende medarbejdere i Økonomidivisionen, at vicechefen ville forlade Økonomidivisionen den 1. marts 2018 for at tiltræde “en spændende stilling i Hærstaben” og næsten et år senere at tiltræde en stilling som bataljonschef.

Udbetalte 60.000 kr. i vederlag til kæreste en uge før fælles ferie

Hvordan vidste hun egentlig det? Og hvorfor skulle manden ikke søge sine stillinger? Det er formentlig andre spørgsmål, som Midt- og Vestjyllands Politi har bedt AE om at svare på. Under alle omstændigheder blev hun i vinteren 2018 gravid og fødte parrets fælles søn i november 2018. I sommer sagde hun pludseligt op midt i sin barsel og forlod stillingen som finansdirektør med udgangen af juli.

Men hvornår indledte direktør og vicechef egentlig deres forhold? Det er det, som efterforskningen har skullet afdække, da finansdirektøren både har forhandlet løn, tillæg og engangsvederlag med den mand, som hun nu har en søn med.

Læs også: Finansdirektør kendte til kærestes forfremmelse 11 måneder i forvejen

OLFI har set dokumentation for, at AE sammen med sin vicechef indlogerede sig på Hotel Vaya i den østrigske skisportsby Sölden i perioden fra den 28.-30. december 2016. OLFI er endvidere bekendt med, at dokumentationen for opholdet er skaffet gennem østrigsk politi og indgår i sagen mod AE. Så sent som den 19. december samme år – bare ni dage før hotelopholdet i Sölden – havde AE tildelt sin vicechef et engangsvederlag på 60.000 kr. Et tilsvarende beløb udbetalte hun i engangsvederlag til samme vicechef et år senere den 13. december 2017.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken tidligere finansdirektør AE eller hendes militære kæreste.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer