spot_img

Tidligere stabschef i SOKOM får bøde på 5.000 kr. for brud på tavshedspligten

Kommandørkaptajn Bjørn Martin Röst er idømt en bøde på 5.000 kr. for at have brudt sin tavshedspligt i forbindelse med et interview med OLFI. Til gengæld har auditørkorpset indstillet efterforskningen af pligtforsømmelse i forbindelse med stabschefens godkendelse af egne bilag og parkering for over 46.000 kr. på et år.

Det koster den tidligere og nu pensionerede stabschef i Specialoperationskommandoen (SOKOM), kommandørkaptajn Bjørn Martin Röst, en bøde på 5.000 kr., at han i et interview med OLFI brød sin tavshedspligt. Interviewet handlede dels om hans egne rejseudgifter og dels om hans ansættelse og afskedigelse af den administrative medarbejder, Karin Reuss...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Brandborg
Læser
Morten Brandborg
30. november 2019 11:03

Endnu et eksempel på grov chikane, udøvet af en højtstående officer.
Tankevækkende, da han angiveligt har en sikkerhedsgodkendelse på højt niveau for at bestride denne stilling.
Når han bryder tavshedspligten i en sensibel personalesag, kan der også være en risiko for brud på tavshedspligten og dermed den militære sikkerhed.
Hører sådanne typer hjemme i officerskorpset?