Advokat for Jeppe Handwerk advarer OLFI og kommer med nye insinuationer

0
I et brev stilet til OLFIs redaktør truer advokat Michael Christiani Havemann på vegne af sin klient, Jeppe Handwerk, atter OLFI med retssager, såfremt OLFI skriver kritisk om klienten. Screendump: OLFI

I et nyt brev advarer Jeppe Handwerks og Copenhagen Groups advokat atter en gang OLFI og genfremsætter insinuationer om, at dette medie skulle være i lommen på en af Copenhagen Groups konkurrenter. Advokaten råder OLFI til at søge juridisk rådgivning. Læs hele advokatens brev her.

Til trods for løfte om det modsatte kommer Jeppe Handwerk ikke til at svare på spørgsmål fra OLFI. Det ligger helt fast, efter at advokat Michael Christiani Havemann på vegne af sin klient mandag sendte endnu et brev til OLFI med advarsler, såfremt dette medie fremfører så meget som antydning af uordentlighed i Jeppe Handwerks og hans virksomhed Copenhagen Groups forretningsmetoder.

Artiklen fortsætter under billedet …

20191125 MichaelChristianiHavemann
Michael Christiani Havemann er advokat for copenhagen Group og Jeppe Handwerk. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

»Deres spørgsmål angår, som anført i min nævnte e-mail, forretningsmæssige og privatlivsbeskyttede forhold, som min klient ikke ønsker – og i vidt omfang heller ikke vil være berettiget til – at dele med Dem. Karakteren af spørgsmålene og tonen i Deres henvendelser er endvidere af en sådan karakter, så forudindtaget ensidig og så fikseret, at der i modsætning til sædvanlig kontakt med medierne, ikke er udsigt til nogen reel oplysning/kommunikation, men snarere en på forhånd fastlagt offentlig krænkelse af min klients omdømme. Min klient oplever ikke lignende usædvanlig tilgang fra øvrige kritiske og professionelle medier, der dækker forsvarsområdet. Deres (muligvis betalte) opgaver for/relationer til min klients konkurrenter er heller ikke befordrende. Deres henvendelser vil derfor ikke blive besvaret,« skriver Michael Christiani Havemann.

Læs også: Kronprinsens ven og prins Christians gudfar truer OLFI med bål og brand

Det er helt korrekt, at denne signatur i maj 2018 blev betalt af Pro-Safe for at holde et oplæg i Korsør for virksomhedens medarbejdere og samarbejdspartnere omhandlende det i januar indgåede forsvarsforlig. Der var intet hemmeligt eller fordækt i det arrangement, som Pro-Safe selv annoncerede på virksomhedens Facebookside flere dage i forvejen:

Artiklen fortsætter under Facebookopslaget …

Gå-hjem-møde — onsdag den 23/5, kl. 16 Vi har fået et par ledige pladser til kommende onsdags arrangement, hvor vi…

Posted by Pro-Safe A/S on Friday, 18 May 2018

Interessant at se på Jeppe Handwerks mange kasketter

I sidste uge rettede OLFI henvendelse til Jeppe Handwerk og bad ham svare på en række yderligere spørgsmål, som handlede om hans roller som henholdsvis tidligere medlem af Specialoperationskommandoens advisory board og nuværende formand for Anders Lassen Fonden, der har cheferne for henholdsvis Frømandskorpset og Jægerkorpset i bestyrelsen og kronprins Frederik som protektor. Heri skrev denne signatur, at OLFI alene arbejder i offentlighedens interesse, og at det naturligvis er interessant at afdække, hvorfor et materielkøb til 27 mio. kr. ikke kom i offentligt udbud, og hvorfor Frømandskorpsets nye motorbåde bliver leveret med nye motorer af et andet fabrikat end de oprindelige:

Læs også: Forsvaret offentliggør navnene på SOKOMs rådgivende organ

»I den forbindelse er det naturligvis også interessant at se på dine mange kasketter som tidligere frømand, ejer af Copenhagen Group (og herigennem leverandør af udstyr og materiel til Forsvaret bredt som specialstyrkerne i særdeleshed), tidligere medlem af SOKOM advisory board, formand for Anders Lassen Fonden og venskab med bl.a. kronprins Frederik. Det står dig naturligvis frit at vælge, om du vi stille op til interview, ligesom det står dig frit at vælge, om du vil besvare alle, nogle eller ingen af de spørgsmål, som jeg måtte fremsende.«

Artiklen fortsætter under billedet …

Jeppe Handwerk er kronprinsens nære ven gennem små 30 år og gudfar til prins Christian, som er kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys ældste søn og kommende kronprins. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

I sit svar skriver advokat Havemann, at »private virksomheder er således ikke forpligtede til at svare på Deres henvendelser, hvilket både skyldes konkurrencemæssige hensyn, og at private virksomheder ikke skal anvende ressourcer på at besvare Deres i øvrigt uhørte antal spørgsmål, hvoraf flere ikke relaterer sig til konkrete forhold, men er ren ”fisketur” fra Deres side«. Han skriver videre, at OLFIs forklaring om at arbejde i offentlighedens interesse for det første ikke er »korrekt«, og »for det andet ville det ikke give Dem de beføjelser/rettigheder, De tilsyneladende tror«.

Læs også: Skjult netværk af erhvervsfolk rådgiver ledelse i Specialoperationskommandoen

Advokaten slutter med at råde OLFI til at søge juridisk hjælp og i øvrigt overholde de presseetiske presseetiske Regler. Du kan læse advokatens brev i sin fulde længde her.

RETTELSE 26. november kl. 13.20: Det fremgik af den oprindelige artikel, at Jeppe Handwerks advokat truede OLFI med retssag, såfremt dette medie så meget som insinuerede uordentlighed i Jeppe Handwerks eller Copenhagen Groups forretningsmetoder. Der fremgår dog alene en indirekte trussel om retssag. I stedet advarer advokat Michael Christiani Havemann OLFI om at overholde de presseetiske regler. OLFI beklager fejlen. 

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer