Britisk værft skal bygge fem fregatter til den engelske flåde efter dansk design

0
Arrowhead 140 fregatterne bygger på tegninger fra den danske Iver Huitfeldt-klasse og er resultatet af et samarbejde mellem det britiske skibsværft Babcock og Odense Maritime Technology (OMT). Skitse: OMT og OLFI

Den engelske regering har besluttet at give ordren på at bygge fem fregatter til den engelske flåde til værftet Babcock, hvis projekt er baseret på det danske Iver Huitfeldt-design. Ordren er en fjer i hatten til såvel Odense Maritime Technology som det danske søværn, og en dansk kontreadmiral kalder det et markant kvalitetsstempel.

Den engelske flåde får i fremtiden fem fregatter efter dansk design. Det ligger fast, efter at den britiske regering i dag har annonceret, at værftet Babcock skal levere fregatterne, hvis skrog Arrowhead 140 baserer sig på den danske Iver Huitfeldt-klasse. Ordren lander som resultatet af mange års intenst benarbejde, og den er en fjer i hatten for såvel Søværnet som Odense Maritime Technology (OMT), der står bag designet af de danske fregatter.

”Det kan vi faktisk godt tillade os at være en smule stolte af. Stort tillykke til OMT og det danske søværn for dette markante kvalitetsstempel! Well done!,” skriver den pensionerede kontreadmiral og nuværende skibsmægler Torben Ørting Jørgensen, som i daglig tale går under kælenavnet ”Thøger”, på Facebook.

De fem fregatter til Royal Navy koster hver især en stykpris på omkring 250 mio. pund svarende til 2,1 mia. danske kroner. OMT er en del af en del af det såkaldte Babcock Team 31, som ud over moderværftet og den fynske virksomhed består af Thales, BMT, Harland and Wolff foruden Ferguson Marine.

De fem fregatter skal samles på Babcocks værft i Rosyth, som ligger lige uden for Edinburgh i Skotland. Ifølge Navaltimes åbner aftalen mulighed for, at en del af skibenes moduler kan fremstilles hos Harland and Wolff og Ferguson Marine.

Babcock skriver i en pressemeddelelse, at arbejdet vil gå i gang med det samme, selv om den endelige kontrakt endnu ikke er underskrevet.

”Det har været en hård konkurrence, og vi er ovenud begejstrede for, at Arrowhead 140 er blevet anerkendt som at tilbyde det bedste design, bygnings- og leveringsløsning for Storbritanniens Royal Navy Type 31 fregatter. Arrowhead 140 er et moderne krigsskb, som drevet af innovation og erfaring vil møde nutidens og fremtidens maritime trusler med britisk opfindsomhed og ingeniørarbejde i sin kerne. Det giver en fleksibelt og tilpasselig platform, som giver valuta for pengene og støtter den nationale skibbygningsstrategi,” siger Archie Bethel, som er CEO i Babcock.

Hos OMT i Odense glæder man sig over ordren, som bliver nævnt med en lille nyhed på virksomhedens hjemmeside.

“Vi er lykkelige over at være en del af det hold, som den britiske forsvarsministerium har valgt til at bygge deres Type 31 fregatter. Det er skønt at være med om bord!”

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer