Forsvarschefen søger en militær talsperson på oberst-niveau

0
Af stillingsopslaget fremgår det, at talspersonen skal være Forsvarets stemme og ansigt udadtil. Screendump: karriere.forsvaret.dk

For at imødegå opfattelsen af en dårlig kommunikation søger Forsvarskommandoen en talsperson, som skal kunne udtale sig på Forsvarets vegne. Ansættelsen sker ikke for at fralægge sig ansvaret, men for at yde pressen en bedre service, siger forsvarschef Bjørn Bisserup.

Forsvaret kommunikerer ikke godt nok hverken internt eller eksternt. Det mener medarbejderne, som samtidig savner en mere åben debat. Ifølge forsvarschef Bjørn Bisserup er der behov for at sige tingene mere direkte og gå mere aktivt ind i de sager, som pressen rejser. Derfor præsenterer forsvarschefen efter sommerferien en række initiativer, som skal være med til at forbedre kommunikationen.

Et af dem er ansættelsen af en talsmand, som kan udtale sig på Forsvarets vegne og have en løbende dialog med pressen. Stillingen er slået på Forsvarets jobportal og henvender sig til oberst- og kommandørniveauet.

»Idéen er at yde en bedre service til pressen og ansætte en militærperson, som kan tage alle de små ting i hverdagen, så de ikke altid ender hos mig eller andre chefer,« siger Bjørn Bisserup.

Skal ikke udtale sig på forsvarschefens vegne

Af stillingsopslaget fremgår det, at talspersonen bliver chef for presse- og kommunikationsafdelingen på sammenlagt 35 mand. Det fremgår videre, at talspersonen bliver en central person i Forsvaret både internt og eksternt, og vedkommende får en stor berøringsflade bredt i Forsvaret blandt både chefer og menige medarbejdere.

Artiklen fortsætter under billedet …

20180911 Bisserup2small2
General Bjørn Bisserup ønsker med en talsperson at styrke Forsvarets kommunikation både internt og eksternt. Arkivfoto: Ernstved

»Det skal være en person i uniform og på tilpas højt niveau, fordi der også er en ledelsesmæssig rolle. Men det er ikke en, der skal udtale sig på mine vegne. Så det er ikke for at fritage hverken mig eller andre chefer fra at tage ansvar for vores respektive områder,« siger Bjørn Biserup.

Har I oplevet en stigende interesse fra pressens side for forsvarsområdet, siden I vælger at ansætte en talsperson?

»Jeg oplever, at forsvars- og sikkerhedspolitik fylder mere i dag, end det har gjort tidligere. Det skyldes ikke mindst den aktuelle sikkerhedspolitiske situation. I løbet af de seneste par år har området fået noget mere fokus – og godt for det,« siger Bjørn Bisserup.

Der er ansøgningsfrist til stillingen som talsperson i Forsvaret den 5. august, og du kan søge stillingen her.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer