spot_img

Ukraine indfører undtagelsestilstand efter konfrontation med Rusland

Ukraine indfører 30 dages militær undtagelsestilstand efter søndagens hændelse syd for Kertjstrædet ved Krim, hvor russiske flådestyrker åbnede ild mod og siden beslaglagde tre ukrainske flådefartøjer og tog besætningerne til fange.

Den ukrainske præsident Petro Porosjenko underskrev mandag et dekret, der indvarsler indførslen af en måneds militær undtagelsestilstand i 10 af landets 27 provinser. Der sker ovenpå et sammenstød søndag, hvor Rusland angreb tre af landets flådefartøjer syd for Kertjstrædet ved Krimhalvøen.

276 parlamentsmedlemmer stemte for indførelsen, mens 30 stemte imod.

I praksis betyder undtagelsestilstanden blandt andet, at regeringen i perioden...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer