spot_img

Nato forbereder sig på største øvelse i halvandet årti

Når Trident Juncture 2018 skydes i gang i slutningen af denne måned, bliver det starten på den største Nato-øvelse i 16 år. Øvelsen, der skal simulere et kollektivt forsvarsscenarie, vil have deltagelse af mere end 45.000 tropper fra 31 medlems- og partnerlande. Rusland har reageret ved at gennemføre våbentests tæt på øvelsesområdet.

45.000 tropper, 10.000 køretøjer, 150 fly og 60 skibe. Så massiv bliver deltagelsen til den største Nato-ledede militærøvelse siden 2002. Øvelsen med navnet Trident Juncture afholdes i og omkring Norge fra 25. oktober til 7. november og følges op af en stabsøvelse senere i november.

Trident Juncture afholdes årligt og involverer alle...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer