Personalestyrelsen kalder ny chef for 2. Eskadre den rette mand på rette tid

0
Peter Wass er oberst og vicedirektør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse og manden, der indstiller til departementet, når direktør Laila Reenberg er inhabil som i sagen om beordringen af kommandør Anders Friis til stillingen som chef for 2. Eskadre i Korsør. Foto: Forsvaret

Bl.a. på grund af tidspres bliver stillingen som chef for 2. Eskadre ikke slået op, oplyser Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Peter Wass er oberst og vicedirektør og manden, som indstiller til Forsvarsministeriets departement, når direktøren er inhabil som i tilfældet med kommandør Anders Friis.

Med indførelsen af det nye ansøgningssystem i Forsvaret er det almindelig praksis og kutyme, at stillinger bliver slået op. Men nogle gange er det nødvendigt at bemande stillinger ved beordring. Årsagen er, at mange ansatte i Forsvaret forretter tjeneste i tidsbegrænsede stillinger. Hvis ikke de selv har fået den rette stilling gennem ansøgning, kan det være nødvendigt at beordre.

Samtidig bliver nogle stillinger ledige med kort varsel, hvor der groft sagt ikke er tid til at gennemføre en langvarig ansættelsesrunde. Det er tilfældet med stillingen som chef for 2. Eskadre. Den bestrider kommandør Carsten Fjord-Larsen i øjeblikket, men fra midten af september flytter han til en stilling i Operationsstaben under Værnsfælles Forsvarskommando i København.

Læs også: Kommandør Anders Friis beordret som ny chef for 2. Eskadre

Søværnet står over for en stor opgave med implementeringen af det nye forsvarsforlig og har samtidig nogle internationale forpligtelser, og den nye chef skal derfor i ordets bogstaveligste forstand hoppe sejlende ind i jobbet. Disse forhold er årsagen til, at kommandør Anders Friis er beordret i stillingen. Han kommer selv fra en tidsbegrænset stilling som vicechef for Arktisk Kommando i Nuuk med en solid erfaring – oprindeligt som ubådsmand og siden som bl.a. skibschef i antipiraterimissioner i Adenbugten.

Afløsning på posten var af hastende karakter

Peter Wass er oberst og vicedirektør i Forsvarsministeries Personalestyrelse, og han siger om skiftet i stillingen som chef for 2. Eskadre, at det skulle gå stærkt.

Artiklen fortsætter under billedet …

20160116 AndersFriis
I 2011 var Anders Friis som kommandørkaptajn chef på støtteskibet “Esbern Snare”, hvor OLFIs redaktør besøgte ham om bord på skibet i havn på Seychellerne. Arkivfoto: Ernstved

”Det var af hastende karakter at få en løsning på plads efter den afgående chef. Hans nye chef står også og hiver for at få ham på plads. Der er det forhold omkring 2. Eskadre, at chefen er afgivet som styrkechef – der er med andre ord tale om ”sejlende tjeneste”, og derfor skulle vi have en løsning på plads med det samme.”

Hvilken rolle spiller det, at Anders Friis er gift med Laila Reenberg, som er direktør i personalestyrelsen – og din chef?

”Det spiller overhovedet ikke nogen rolle. Anders Friis er en dygtig søofficer og chef, og han vil kunne træde direkte ind i stillingen som chef for 2. Eskadre.”

Ikke så meget hokus pokus

Hvor meget har I tænkt over signalværdien og de rygter, som det eventuelt måtte medføre?

”Jeg behandler og indstiller til departementet i de sager, hvor Laila er inhabil. Jeg er da opmærksom på, at vi lever i et system, der godt kan lide rygter. Derfor gør vi også, hvad vi kan for at undgå det. Men de involverede skal omvendt heller ikke straffes for at være ægtefæller. Anders Friis er den rette mand, og så havde han mulighed for at tiltræde med det samme. Det følger en helt normal procedure,” siger Peter Wass.

Kontreadmiral Torben Mikkelsen er chef for Marinestaben, og han lægger ikke skjul, at han ønskede Anders Friis i stillingen. Det giver han udtryk for i en kommentar på OLFIs Facebookside.

Artiklen fortsætter under billedet …

Skærmbillede 2018 08 22 kl. 17.25.18

“Anders har en profil og baggrund samt personlighed, der passer rigtig godt til jobbet som chef for 2. Eskadre. Så helt kort fortalt. Jeg vil gerne have Anders som chef for 2. Eskadre. Han kunne frigives fra Grønland, og derfor fik han jobbet. Ikke så meget hokus pokus.”

OBS: Artiklen har fået tilføjet citat fra Torben Mikkelsen kl. 17.30.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer