Kommandør Anders Friis beordret som ny chef for 2. Eskadre i Korsør

0
I 2012 var Anders Friis som kommandørkaptajn chef på støtteskibet "Absalon", hvor OLFIs redaktør besøgte ham om bord på skibet i hovedstaden Victoria på Seychellerne. Arkivfoto: Ernstved

Kommandør Anders Friis bliver ny chef for 2. Eskadre i Korsør. Han er beordret i stillingen, som dermed ikke bliver slået op. Anders Friis er til dagligt gift med direktøren i Forsvarsministeriets Personalestyrelse, som erklærer sig helt uden indflydelse på beslutningen.

Det er en af Søværnets mest eftertragtede stillinger, som om kort tid skal have et nyt navneskilt. Det kommer til at bære navnet Anders Friis. Han er kommandør og kommer fra en stilling som vicechef i Arktisk Kommando i Nuuk og afløser kommandør Carsten Fjord-Larsen.

Anders Friis er beordret i stillingen, hvilket betyder, at den ikke er og heller ikke bliver slået op. Skiftet – og måden det foregår på – vækker opsigt al den stund, at Anders Friis er gift med Laila Reenberg, som er direktør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Hun bekræfter over for OLFI, at hendes mand er blevet beordret i stillingen og fortæller samtidig, at hun intet har haft med beslutningen at gøre.

Artiklen fortsætter under billedet …

20171129 LailaReenberg 2
Laila Reenberg er direktør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Her står hun i øvelsesterrænet over for Høvelte Kaserne i Nordsjælland. Foto: Ernstved

”Jeg har selvfølgelig intet med Anders’ ansøgninger eller beordringer at gøre. Hver gang, at det handler om Anders, er jeg ude af det. Jeg bliver ikke informeret om det. Det er vigtigt for mig at slå fast. Jeg ved, at han er blevet beordret i stillingen. Men jeg kan ikke forklare, hvorfor den ikke er slået op,” siger Laila Reenberg.

Holder sig ude af husbondens stillingsansøgninger

Hun fortæller videre, at man i personalestyrelsen jævnligt holder møder, hvor diverse stillingsoplag og ansøgere bliver diskuteret.

“I de situationer, hvor Anders har søgt en stilling, bliver det ikke diskuteret med min tilstedeværelse. Jeg bliver hverken orienteret om eller involveret i de stillinger, som han søger. Jeg kender udmærket alle regler om habilitet,” siger Laila Reenberg.

Hun lægger samtidig ikke skul på, at de som mand og hustru naturligvis taler om deres arbejdsliv, og at Anders Friis fortæller, når han har tænkt sig at søge en stilling.

“Så går jeg ud i personalestyrelsen og siger, at den og den stilling, har jeg ikke noget med at gøre og ønsker ikke at blive inddraget i.”

Kan du forstå, hvis folk rynker på næsen og siger, at han nok kun har fået stillingen, fordi han er gift med direktøren i Forsvarsministeriets Personalestyrelse?

“Jeg ved ikke, om jeg kan forstå det. Men det kommer ikke bag på mig. Vi arbejder i et system, hvor der kører mange historier. Derfor vil jeg også gerne sige med klar røst, at jeg ikke har haft noget med hans jobskifte at gøre. Jeg holder min sti ren. Men vi er nu en gang i det samme system, og han skal kunne søge på lige fod med alle andre,” siger Laila Reenberg.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer