spot_img

”Forsvaret virker altså stadig som en mandeklub med meget macho værdier”

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Alt var love, da Forsvaret igen i år deltog i Copenhagen Prides optog for at bakke op om mangfoldighed – og for at vise, at Forsvaret er en arbejdsplads for alle. Blandt flere af paradens deltagere findes dog stadig en opfattelse af Forsvaret som et sted, hvor man skal blive i skabet.

Budskaber som ”Den jeg elsker”, ”Born this way” og ”Alt er love” gik igen på bannerne, da tusinder af deltagere gik med i årets Copenhagen Pride Parade i Københavns gader den 18. august.

Op mod 30.000 mennesker skabte en fest med eksplosioner af konfettirør, regnbueflag og farvestrålende kostumer – men også med skilte, der fortalte den mindre festlige historie om, at man mange steder i verden stadig ikke kan være åben omkring sin seksualitet.

Forsvaret deltog igen i år i paraden for at hylde forskellighed. Og også for at vise, at Forsvaret er en arbejdsplads med plads til alle.

Artiklen fortsætter under billedet … 

Paraderuten er fra Frederiksberg Rådhus til Københavns Rådhusplads og tager omkring to timer. Foto: OLFI

Mandeklubben

Den sidste del var alle paradens deltagere nu ikke helt enige i, viste det sig, da OLFI’s udsendte foretog en rundspørge blandt deltagerne:

”Jeg kender to mænd, der føler sig som kvinder, og som arbejder i Forsvaret. De har meget svært ved at komme ud med den side og er nervøse for, hvad resten af samfundet vil tænke,” lød det fra Jessie.

En anden deltager, Michelle Gregersen, beskrev også Forsvaret som et sted, hvor det stadig ikke er sjovt at være homoseksuel.

”Det må være hårdt, og man bliver sikkert set ned på. Og det er brandærgerligt, fordi vi nu er nået så langt, som vi er,” sagde hun.

Og et tredje sted i optoget var deltageren Frederik enig:

”Det er jo nok en fordom, men Forsvaret virker altså stadig som en mandeklub, hvor man skal have nogle meget macho værdier.”

Artiklen fortsætter under tweetet og billedet … 

Alle Forsvarets medarbejdere var velkomne til at ankomme uniform. Foto: OLFI

Vigtigt at sætte fokus

Direktør i Forsvarets Personalestyrelse (FPS) Laila Reenberg udtalte inden Copenhagen Pride Parade, at Forsvaret stiller op for at hylde, at alle har ret til at leve frit og trygt – og for at vise, at alle medarbejdere er velkomne i hele Forsvarsministeriets koncern.

Og det skal Forsvaret blive ved med at vise, så fordommene kan blive ændret, tilføjede kontreadmiral og chef for Søværnet, Torben Mikkelsen, da OLFI mødte ham ved Copenhagen Pride Parade.

”Blandt andet ved fortsat at deltage her. Jeg er fløjtende ligeglad med, om man er grøn eller blå, religion eller seksuel orientering,” sagde han og tilføjede, at emnet stadig er noget, man skal huske at sætte fokus på.

”Jeg sørger for at blive ved med at tale med min stab om, hvordan vi viser, at alle er velkomne.”

Også generalmajor Anders Rex, som er chef for Flyvevåbnet og kontreadmiral Henrik Ryberg, der er chef for Forsvarsakademiet, gik i år med i paraden. Forsvaret har deltaget i Copenhagen Pride Parade siden 2015 under overskriften “Blå blink på Priden” sammen med repræsentanter fra Beredskabet og Brandvæsenet.

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
19. august 2018 10:30

Nu tager det jo ret lang tid at ændre organisationer – men lad os blive bedre:-) Nye medlemmer i klubben modtages gerne.