”Forsvaret virker altså stadig som en mandeklub med meget macho værdier”

1
Forsvaret har deltaget i den årlige parade ved Copenhagen Pride siden 2015. Foto: OLFI

Alt var love, da Forsvaret igen i år deltog i Copenhagen Prides optog for at bakke op om mangfoldighed – og for at vise, at Forsvaret er en arbejdsplads for alle. Blandt flere af paradens deltagere findes dog stadig en opfattelse af Forsvaret som et sted, hvor man skal blive i skabet.

Budskaber som ”Den jeg elsker”, ”Born this way” og ”Alt er love” gik igen på bannerne, da tusinder af deltagere gik med i årets Copenhagen Pride Parade i Københavns gader den 18. august.

Op mod 30.000 mennesker skabte en fest med eksplosioner af konfettirør, regnbueflag og farvestrålende kostumer – men også med skilte, der fortalte den mindre festlige historie om, at man mange steder i verden stadig ikke kan være åben omkring sin seksualitet.

Forsvaret deltog igen i år i paraden for at hylde forskellighed. Og også for at vise, at Forsvaret er en arbejdsplads med plads til alle.

Artiklen fortsætter under billedet … 

olfi pride 3 1
Paraderuten er fra Frederiksberg Rådhus til Københavns Rådhusplads og tager omkring to timer. Foto: OLFI

Mandeklubben

Den sidste del var alle paradens deltagere nu ikke helt enige i, viste det sig, da OLFI’s udsendte foretog en rundspørge blandt deltagerne:

”Jeg kender to mænd, der føler sig som kvinder, og som arbejder i Forsvaret. De har meget svært ved at komme ud med den side og er nervøse for, hvad resten af samfundet vil tænke,” lød det fra Jessie.

En anden deltager, Michelle Gregersen, beskrev også Forsvaret som et sted, hvor det stadig ikke er sjovt at være homoseksuel.

”Det må være hårdt, og man bliver sikkert set ned på. Og det er brandærgerligt, fordi vi nu er nået så langt, som vi er,” sagde hun.

Og et tredje sted i optoget var deltageren Frederik enig:

”Det er jo nok en fordom, men Forsvaret virker altså stadig som en mandeklub, hvor man skal have nogle meget macho værdier.”

Artiklen fortsætter under tweetet og billedet … 

olfi pride 2
Alle Forsvarets medarbejdere var velkomne til at ankomme uniform. Foto: OLFI

Vigtigt at sætte fokus

Direktør i Forsvarets Personalestyrelse (FPS) Laila Reenberg udtalte inden Copenhagen Pride Parade, at Forsvaret stiller op for at hylde, at alle har ret til at leve frit og trygt – og for at vise, at alle medarbejdere er velkomne i hele Forsvarsministeriets koncern.

Og det skal Forsvaret blive ved med at vise, så fordommene kan blive ændret, tilføjede kontreadmiral og chef for Søværnet, Torben Mikkelsen, da OLFI mødte ham ved Copenhagen Pride Parade.

”Blandt andet ved fortsat at deltage her. Jeg er fløjtende ligeglad med, om man er grøn eller blå, religion eller seksuel orientering,” sagde han og tilføjede, at emnet stadig er noget, man skal huske at sætte fokus på.

”Jeg sørger for at blive ved med at tale med min stab om, hvordan vi viser, at alle er velkomne.”

Også generalmajor Anders Rex, som er chef for Flyvevåbnet og kontreadmiral Henrik Ryberg, der er chef for Forsvarsakademiet, gik i år med i paraden. Forsvaret har deltaget i Copenhagen Pride Parade siden 2015 under overskriften “Blå blink på Priden” sammen med repræsentanter fra Beredskabet og Brandvæsenet.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer