Putin genskaber patriotisk afdeling i Ruslands militær

1
Den 29. juli markerede Rusland sin årlige fejring af den russiske flåde. Fejringen fandt blandt andet sted i Sankt Petersborg med parader og besøg af præsident Putin. Foto: Kreml

Ruslands præsident Putin har etableret en politisk afdeling i russisk militær, der skal fremme patriotisme blandt russiske soldater. Afdelingen minder om et direktorat i Sovjetunionen, der skulle sikre hærens loyalitet.

En ny politisk afdeling i Ruslands militær skal fremme patriotisme blandt soldaterne i den russiske hær. Tiltaget er underskrevet af præsident Putin og kommer til at påvirke omkring en million militære tjenestefolk, skriver flere medier.

I Sovjetunionen eksisterede en lignende afdeling, der skulle sikre, at soldater var loyale mod Det Kommunistiske Parti. Blandt andet ved at teste deres kendskab til Partiets doktrin.

Spørgsmålet er, hvilket partis politiske interesser den nye afdeling vil forsøge at pleje, siger militærspecialist ved avisen Nezavisimaja Gazeta Vlamidir Sjerbakov ifølge Reuters:

”I sovjettiden fulgte direktoratet Det Kommunistiske Partis interesser. Det er ikke klart, hvordan den nye militære-politiske afdeling vil fungere og – vigtigere – hvilket partis interesser, afdelingen vil følge.”

I forbindelse med den årlige festdag for Ruslands flåde har Kreml tweetet billeder fra præsident Putins besøg på flådeakademiet i Sankt Petersborg. Artiklen fortsætter under tweetet …  

Soldater, der vil dø for Rusland

Ifølge Mikhail Suslov, der underviser i russisk politik ved Østeuropastudier på Københavns Universitet, er tiltaget endnu et led i Putins plan om at styrke patriotismen i Rusland.

”Det kan ses som endnu en brik i den patriotiske uddannelse i Rusland, der også skal sikre befolkningens loyalitet,” siger han.

Samtidig mener han, at det kan ses som et forsøg på at styrke Ruslands militær.

”Rusland er både en teknologisk og økonomisk tilbagestående nation. De kan ikke gøre hæren bedre end den er, og derfor forsøger de at trække i alle de tråde, de kan. De skaber patriotiske soldater, der er klar til at dø for Rusland.”

Ruslands forsvarsministerium har endnu ikke udtalt sig om detaljerne for den politiske afdeling i militæret.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer