spot_img

Danmark sagde nej til dele af Nato’s ønskeliste om styrkemål

Det har hidtil været opfattelsen, at Danmark med det netop indgåede forsvarsforlig og et løft på sammenlagt 12,8 mia. kr. leverer alt, hvad Nato har efterspurgt. Men den opfattelse er ikke helt korrekt. Der var ønsker fra Nato, som Danmark afviste at levere, fortæller Per Pugholm Olsen fra Forsvarsministeriet.

Styrkemål. Det hedder den liste, der rummer Natos samlede behov for styrker og materiel. Den udpensler hvilke lande, der skal levere hvad, og den danner hvert år udgangspunkt for politiske forhandlinger i Natos 29 medlemslande. Som et led i det nye forsvarsforlig fra januar i år øger Danmark forsvarsbudgettet med sammenlagt 12,8 mia. kr. over de næste seks år.

Pengene...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer