Tidl. forsvarschef Peter Bartram offer for identitetstyveri på Facebook

0
Tidligere forsvarschef Peter Bartram er udsat for et omfattende identitetstyveri af personer, som ifølge Peter Bartram har franarret kvinder flere hundredetusinde kroner ved at bruge hans navn. Screendump af falsk Peter Bartram profil på Facebook

Identitetstyve har oprettet adskillige falske Facebook-profiler i Peter Bartrams navn og derigennem franarret amerikanske kvinder flere hundredetusinde kroner. Det fortæller den tidligere forsvarschef til Jyllands-Posten.

Omkring 25 gange har tidligere forsvarschef Peter Bartram anmeldt falske profiler på Facebook og Instagram, som udgiver sig for at være ham. Det fortæller Jyllands-Posten, som har fundet flere profiler på Facebook i Peter Bartrams navn til trods for, at Peter Bartram aldrig har oprettet en profil på Facebook.

Svindlen med Peter Bartrams profiler har ifølge generalen fundet sted i flere år. Men da han sidste sommer blev kontaktet af to amerikanske kvinder, som tilsammen var blevet franarret over 150.000 kr., besluttede han sig for at tage affære.

Artiklen fortsætter under billedet …

20180408 Bartram2
Sådan ser en af Peter Bartrams falske profiler på Instagram ud. Screendump: Instagram

“Det er jo nok kun et fåtal, der anmelder den form for svindel, så der kan jo være mange flere, der er blevet snydt af mine billeder,” siger han til Jyllands-Posten.

Ikke ulovligt at oprette falske profiler

Problemet er bare, at det i Danmark ikke er ulovligt at oprette falske profiler på sociale medier. Peter Bartram kan derfor ikke gøre så meget andet end at sætte fokus på problemet i det håb, at Facebook og Instagram og andre sociale medier gør mere for at leve op til deres ansvar.

“Hver gang jeg får lukket en profil, dukker der en ny op. Jeg er fortørnet over, at Facebook ikke beskytter min identitet,” siger Peter Bartram, der har orlov fra forsvaret og sidder i flere bestyrelser, bl.a. som formand for bestyrelsen i Børns Vilkår og som næstformand for bestyrelsen i JP/Politikens Hus. Derudover rådgiver han virksomheder om cybersikkerhed og ledelse.

Peter Bartram var forsvarschef i perioden fra 2012-2017. Han har ikke meldt identitetstyveriet til politiet, fordi han ikke tror på, at politiet kan hjælpe ham. Søndag har flere politikere på Christiansborg ytret ønske om at ulovliggøre oprettelsen af falske profiler på sociale medier.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer