Et gidsel i en postsæk og en torpedo mod “USS Dwight...

I 1990 holdt Saddam Hussein omkring 100 danskere som gidsler i Bagdad. Det lykkedes at få dem alle ud på nær en. Udenrigsministeriets Mads Sandau fik opgaven at få det sidste gidsel ud af Irak. I Frontlinjens nytårsudsendelse kan du også høre ubådskaptajnen Mogens Christens fortælle, om dengang han i en øvelse sendte torpedoer mod hangarskibet "USS Dwight D. Eisenhower".
video

Lars Chr. Lilleholt: “Ny departementschef vil være god til at rydde...

Forsvarsminister Trine Bramsen har ansat Morten Bæk som ny departementschef i Forsvarsministeriet. Han kommer fra en stillin som departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Venstres forsvarsordfører roser valget.
video

Vi kan lige så godt vænne os til den græske kystvagts...

BLOG: Den moraliserede debat om grækernes håndtering af migranter i Middelhavet risikerer at føre til en verdensfjern diskussion om hypotetiske løsninger på det, som kan blive en af Søværnets mest udfordrende opgave i de kommende årtier: At beskytte Europas sydlige grænse mod uhåndterbar migration.
video

Bag farcen om Trump gemmer sig et alvorligt budskab til Danmark

ANALYSE: Præsident Trump har set sig sur på Danmark. Hans aparte udskydelse af et besøg i København om to uger kom efter statsministerens afvisning af Trumps ønske om at købe Grønland som »absurd«. Farcen varsler ilde for Danmark, som roligt kan forvente et voksende amerikansk pres på flere fronter. | lås
video

Australsk forsvarschef beder minister om at holde topofficerer ude af politik

Den australske forsvarschef afbrød midt i en udendørs pressekonference med journalister i Canberra for små to uger siden sin forsvarsminister og bad ham lade sine officerer træde ud af billedet for ikke at blive indblandet i en politisk debat. Se videoen her. 

Ukraine indfører undtagelsestilstand efter konfrontation med Rusland

Ukraine indfører 30 dages militær undtagelsestilstand efter søndagens hændelse syd for Kertjstrædet ved Krim, hvor russiske flådestyrker åbnede ild mod og siden beslaglagde tre ukrainske flådefartøjer og tog besætningerne til fange. | lås
video

Peace in our time – Fred i vor tid

BLOG: For 80 år siden underskrev Frankrig og Storbritannien München-aftalen med Adolf Hitler og troede dermed at have afværget krig i Europa. Det er en dag som i dag, at det er værd at huske på kriges begyndelser frem for deres afslutninger. For hvordan kunne det gå så galt?
video

Facebook gør Forsvaret tilgængeligt for danskerne

Forsvarets sociale medier bugner med videoer, billeder og egne historier, der lykkes i at engagere og involvere følgerne. Og sociale medier spiller både en vigtige rolle i at gøre Forsvaret tilgængeligt for befolkningen – og er med til at anerkende det arbejde, Forsvarets medarbejdere udfører, fortæller souschef i Forsvarets kommunikationssektion. | lås

Afgående ambassadør råber vagt i gevær – Europa må styrke sit...

INTERVIEW: Det bliver hans sidste opgave som ambassadør at tage imod den franske præsident Emmanuel Macron i morgen. Francois Zimeray forlader Danmark med et opråb om at styrke det europæiske forsvar, for vi kan ikke længere stole på amerikanerne som den beskyttende storebror. Og så inviterer han danskerne til at tage mere ansvar og gå forrest på den internationale scene som et forbillede. | lås
video

Hvad nu, hvis præsident Trump rent faktisk har ret?

ANALYSE: Umiddelbart virker Donald Trumps beslutning om at forlade Iran-aftalen som destabiliserende for Mellemøsten. Men den kan rent faktisk vise sig at gavne freden, selv om den skyder endnu en kile ned i forholdet til de europæiske allierede.