spot_img

Danmark og USA indgår historisk og 10 års uopsigeligt forsvarssamarbejde

Regeringen præsenterede tirsdag den forsvarsaftale med USA, som har været undervejs siden februar 2022. Med aftalen får USA adgang til at placere materiel og soldater på flyvestationerne i Skrydstrup, Karup og Aalborg. Aftalen har ingen bagkant og er uopsigelig de første 10 år af dens løbetid, fortæller forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Et nyt syn kommer snart til at møde borgerne i Skrydstrup, Karup og Aalborg. Fremover kommer de til at kunne støde ind i amerikanske soldater på gaden, ligesom de vil kunne få øje på amerikansk materiel bag hegnene til flyvestationerne i de tre byer.

Det står klart, efter at regeringen i skikkelse af statsminister Mette Frederiksen (S)...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Bjørn Toft Madsen
Læser
Bjørn Toft Madsen
19. december 2023 14:36

USA er ingen engel, men på realpolitisk niveau er det her en væsentligt forøgelse af dansk sikkerhed. Man må håbe de amerikanske soldater opfører sig pænt, for USA har en lidt plettet historie mht at retsforfølge amerikanere der opfører sig dumt (se f.eks. Okinawa og den tragiske historie om Harry Dunn ved RAF Croughton i UK).

Morten Rasmussen
Læser
Morten Rasmussen
23. december 2023 2:52

Bjørn Toft Madsen og Palle Randløv burde vide at det er en stående aftale imellem medlemslandene i NATO at militært personnel kun kan retsforfølges i deres hjemlande og kun håndteres af deres lands eget militærpoliti. Dette har været gældende i årtier, og har lige så længe også omfattet danske soldater til tjeneste eller på øvelser i andre NATO-lande. Det er på ingen måde en nyhed for andre end de uoplyste.

Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
22. december 2023 16:38

@Palle,

Hvilke alvorlige kriminelle episoder specifikt, hvor amerikansk militærpersonel ikke er blevet retsforfulgt, refererer du til?

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
22. december 2023 2:39

Udstationeret Amerikansk personel, på baser rundt om i verden, ved at har de lavet ged i den (hvad det så end måtte være) drejer det sig bare om at komme tilbage til basen / enheden, så er der helle! Vi havde diskussionen en gang sidste år, netop om det at US personel ikke bliver tiltalt og dømt i de lande de begår evt. kriminalitet, se blot hvad der har været af ret så grove episoder i Holland og Tyskland inden for det sidste år, og så er aftalen sgu’ uopsigelig i 10 år?
Kan i nu alle have en godt weekend og husk at holde godt fast, det piber i riggen.
God jul og godt nytår til jer alle 🙂