spot_img

66-årig hovedmistænkt erkender skyld i sagen om svindel i ejendomsstyrelsen

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Sagen om omfattende svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse kører i disse dage ved Retten i Holstebro, hvor en tidligere ansat og hovedmistænkt erkender omfattende svindel. Ifølge ham, var der »ikke styr på en skid«. Det fortæller TV Midtvest fra retten.

En tidligere projektleder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse sidder i disse dage på anklagebænken ved retten i Holstebro. Han er tiltalt for at have brugt 2.915.000 kr. af styrelsens penge på bl.a. designermøbler, havemaskiner og byggematerialer til sig selv.

Den nu 66-årige hovedmistænkte i sagen erkender sin skyld i det, som ifølge anklagemyndighedens juridiske termer hedder passiv bestikkelse og mandatsvig, og han langer samtidig hårdt ud efter sin tidligere arbejdsgiver.

Artiklen fortsætter under henvisningen …

Karsten afslører i dag svindel for millioner i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

»Det er en rodebutik. Der er ikke styr på en skid,« sagde han således ifølge TV Midtvest på første retsdag i sidste uge.

Ifølge mediet fortryder den tiltalte kraftigt sine gerninger. Men han mener samtidig, at de var et resultat af kulturen i det danske forsvar. Således berettede han i retten, hvordan Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse også betalte for, at den tiltaltes tidligere chef fik lavet et nyt køkken i sit sommerhus til en værdi af 82.000 kr. Derudover skulle den tiltalte ifølge ham selv have hjulpet chefen med at købe andre genstande til privat brug for Forsvarets penge.

Fire tiltalte blev frifundet i maj

Sagen kom frem for fire år siden, da Rigsrevisionen afleverede en rapport med sønderlemmende kritik af økonomistyringen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det var en civil og tidligere ansat økonomiansvarlig hos en privat el-installatør i Holstebro, som kontaktede Rigsrevisionen og gjorde opmærksom på nogle ifølge ham ulovlige skyggekonti, som blev brugt af personer i ejendomsstyrelsen til højest opsigtsvækkende og formentlig dybt ulovlige handler.

Artiklen fortsætter under henvisningen …

12 selskaber deltog ifølge anklageskrift i ejendomsstyrelsens vilde svindelkarrusel

Da OLFI sammen med Politiken kunne fortælle historie tilbage i 2019, skred daværende forsvarsminister Trine Bramsen til handling. Hun fyrede direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og hjemsendte den daværende koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriets departement.

Samtidig blev der sendt et oprydningshold til Hjørring, ligesom sagen blev overdraget til politimæssig efterforskning. Den førte til at alt fem tiltaler, og ganske opsigtsvækkende blev de første fire frifundet af byretten i maj. Den sag er anket og kommer for landsretten i løbet af 2024. Sagen mod den hovedmistænkte blev imidlertid udskudt på grund af længerevarende sygdom, og det er den sag, som nu kører ved Retten i Holstebro.

I onsdagens udgave af Frontlinjen på Radio4 kan du høre journalist Simon Hyllested fra TV Midtvest fortælle om sagen og første dag i retten.

Andre læste også

Sådan styrker vi effektivt Hjemmeværnet uden at bruge milliarder

BLOG. Hjemmeværnet er ofte blevet overset i diskussionerne om styrkelsen af Forsvaret og har heller ikke fyldt meget i den offentlige samtale om det nye forsvarsforlig. Niels Klingenberg Vistisen præsenterer her en række konkrete forslag til, hvordan Hjemmeværnet hurtigt og effektivt kan styrkes uden milliardinvesteringer. Jeg har ad flere omgange...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer