spot_img

Forsvarsministeriet får ny permanent departementschef

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Forsvarsministeriet har fundet sin nye administrative leder, idet Pernille Langeberg, som de seneste to måneder har varetaget hvervet som fungerende departementschef, overtager posten permanent. Dermed er der skabt ro om ministeriets administrative ledelse frem mod de politiske forhandlinger om udmøntningen af forsvarsforliget.

Efter at have stået uden en fast departementschef siden hjemsendelsen af Morten Bæk d. 11. august har Forsvarsministeriet fået ny administrativ topchef. Pernille Langeberg, som har varetaget hvervet på midlertidig basis siden Bæks hjemsendelse, overtager dags dato tøjlerne permanent. Det skriver ministeriet på sin hjemmeside.

52-årige Pernille Langeberg er uddannet jurist og har senest været stabsdirektør i ministeriet. Hun kender derfor departementet indgående, hvilket glæder den politiske chef, forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).

»Jeg er meget glad for at fortsætte samarbejdet med Pernille Langeberg. Vi lever i en tid, hvor en ny sikkerhedspolitisk virkelighed stiller store krav til udviklingen af Danmarks forsvar og sikkerhed, og her er Pernille med sit dybe kendskab til koncernen og erfaring med forsvars- og sikkerhedspolitik den helt rigtige til at styre Forsvarsministeriet sikkert videre.«

Hovedpersonen selv ser også frem til at kunne sætte sig bedre til rette på departementschefkontoret på Holmens Kanal 9:

»Forsvarsministeriet bidrager til, at vi kan leve i et frit, sikkert og demokratisk samfund, og det er med stor ydmyghed, at jeg går ind i dette arbejde som departementschef. Jeg glæder mig til sammen med forsvarsministeren og regeringen at tage fat på opgaverne – ikke mindst ift. udmøntningen af det historiske forsvarsforlig, som blev indgået i sommer. Jeg ser frem til et konstruktivt samarbejde med Folketinget og de mange organisationer, virksomheder og interessenter, der bidrager til udviklingen af dansk forsvar og beredskab,« udtaler Pernille Langeberg.

Hjemsendt forgænger rykkede til Finansministeriet

Forsvarsministeriet har stået uden permanent departementschef siden d. 11. august i år, hvor daværende forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) hjemsendte Morten Bæk på baggrund af den såkaldte Elbit-sag. Kort forinden var et nyt dokument dukket op i sagen. Dokumentet var et udkast til et af de aktstykker, som departementet skrev og sendte til Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Det ikke indgik imidlertid ikke i den redegørelse, som tidligere på ugen var blevet fremlagt ved et doorstep-pressemøde.

Artiklen fortsætter under henvisningen …

Ellemann fyrer departementschef Morten Bæk efter endnu et tillidsbrud

»Med andre ord indeholdt redegørelsen forkerte oplysninger, og det er voldsomt beklageligt,« lød det i den forbindelse fra Jakob Ellemann-Jensen, som på baggrund af de nye oplysninger ikke så anden udvej end at indstille samarbejdet med Morten Bæk.

»Først og fremmest fordi forligskredsen og Folketinget har fået forkerte oplysninger. Igen. For det andet handler det om, hvordan i alverden, der kan dukke et relevant dokument op, når man har færdiggjort en redegørelse.«

Siden hjemsendelsen er Morten Bæk tiltrådt som kommitteret i Finansministeriets departement.

Andre læste også

Sådan styrker vi effektivt Hjemmeværnet uden at bruge milliarder

BLOG. Hjemmeværnet er ofte blevet overset i diskussionerne om styrkelsen af Forsvaret og har heller ikke fyldt meget i den offentlige samtale om det nye forsvarsforlig. Niels Klingenberg Vistisen præsenterer her en række konkrete forslag til, hvordan Hjemmeværnet hurtigt og effektivt kan styrkes uden milliardinvesteringer. Jeg har ad flere omgange...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer