spot_img

HPRD: Urimeligt at tvinge reservister til at bruge feriedage på at hjælpe Forsvaret

Personel af reserven skal have bedre betingelser for at forrette militær tjeneste, hvis de fremover skal yde større støtte til Forsvaret. Det mener Jesper Schneider, som er oberstløjtnant af reserven og formand for Hovedorganisationen for Personel af Reserven i Danmark. Politikerne kan starte med at sørge for, at det ikke koster feriedage at trække i trøjen, mener han.

Reserven får en vigtigere rolle i Forsvaret fremover, og derfor vil det være formålstjenligt at give dens personel bedre arbejdsbetingelser. Det mener Jesper Schneider, som er oberstløjtnant af reserven og i april satte sig i formandsstolen i HPRD – Hovedorganisationen for Personel af Reserven i Danmark....

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
21. september 2023 20:16

Wedell Christensen foreslår, at reservister fra små virksomheder er et stort problem, der kan koste Staten store summer. Det er der intet belæg for. Der var over 20 gange flere aktive reservister (over 10.000 og i dag under 500) under Den Kolde Krig, uden det var et problem. Tværtimod var de dengang og i dag typisk glade for deres reservister og for den rådighedstjeneste, de udførte.

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
21. september 2023 10:27

At løfte bunden af virksomhederne til at give reservister fri, vil uvægerligt koste staten økonomi i form af kompensation – og måske mere end det – til de mindre virksomheder. Det er dyrt for en mindre virksomhed at mangle en medarbejder selv i kortere tid. Udover at fylde et hul for reservisten, skal der også udfyldes reservistens faglige kompetence, som ofte er mere end selve den helt formelle uddannelse.

Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
22. september 2023 19:28

Fritiden er efterhånden en dyr vare, når der skal forhandles kompensationer.
Hele samfundet lider under mangel på frivillige, som kan løfte flere og flere af de opgaver, som man tidligere ikke engang italesatte.

Det er ikke kun Forsvaret der får problemer med at tiltrække frivillige fremadrettet. Et andet sted hvor udfordringerne også er åbenlyse, er f.eks. en kommende mangel på Domsmænd. Her har man ikke reguleret deres honorar siden 2001, hvilket nu betyder, at en privat ansat domsmand skal have penge med i retten.
Flere andre steder hører vi også at politikerne fremover forventer, at vi involverer os mere i plejen af vores ældre familiemedlemmer.

Læg alle disse ting sammen og hav derudover øje for, at virksomhederne mangler arbejdskraft.
Personligt tror jeg ikke, at den gennemsnitlige arbejdsgiver fremover vil være velvillig stemt, når hans medarbejder beder om fri til Borgerligt Ombud eller at forrette tjeneste som frivillig/reserve. Arbejdsgiveren står med valget mellem at hjælpe Staten eller levere til sine kunder.
Hvilket valg der så træffes, afhænger helt og holdent af størrelsen på regnings stakken på skrivebordet…

Flemming Borg
Læser
Flemming Borg
26. september 2023 6:30

Danmark eksisterer på baggrund af frivillig indsats på alle områder. En del af den Danske mentalitet er at være tilstede uden kompensation. Den tiltagende krævementalitet er ved at ændre dette billede til en negativ handlen.
Ikke alt kan opgøres i penge.