spot_img

Er Forsvarsministeriets kommende departementschef blandt disse personer?

ANALYSE: Forsvarsministeriet skal have ny departementschef, men hvem? En fra Finansministeriet? En nuværende departementschef? Eller en, som kender Forsvaret, udenrigstjenesten og Nato indefra? Siden krigen i Ukraine brød ud, har Forsvarsministeriet udviklet sig til et af de vigtigste og tungeste i statsadministrationen, hvilket vil få betydning for valget af den kommende departementschef.

Når forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) en gang får tid, skal han træffe det formentlig vigtigste valg i hele sin embedsperiode som forsvarsminister. Det er beslutningen om hvem, der skal afløse Morten Bæk som departementschef i Forsvarsministeriet oven på skandalen om indkøb af...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
jens Nielsen
Læser
jens Nielsen
20. august 2023 11:19

Ja, ud fra din beskrivelse, så må det oplagte bud da være kim Kristensen, idet at han kende forsvaret, er uddannet officer, har været down range og har bevist han er en god leder, hvilket forsvarministeriet nok trænger til.
Forsvaret ER en speciel organisation – og man skal som DC kunne rumme både det militære og være villige til at bruge alle de civile kompetencer vedrørende blandt andet økonomistyring som der er, det vil der nemlig blive sat fokus på i det nye forsvarsforlig.
ikke mere tøven og civil slendrian
SÆT IGANG
Jens

Jesper Østfeldt
Læser
Jesper Østfeldt
23. august 2023 13:43

Hvad med at sætte PP ind, nu hvor han så småt er lukket ind i varmen igen?

Lars Wismann
Læser
Lars Wismann
19. august 2023 18:00

Det er så snedigt indrettet at i personalesager, der er Offentlighedsloven ikke gældende. Det kommer derfor til evig tid til at være en statshemmelighed af de store, hvem ansøgerne var til stillingen som forsvarschef. Formentligt har magten allerede besluttet sig og en reel ansættelsesrunde bliver så det rene narrespil. Det forhold, at jeg mener, at der i det mindste burde være tale om offentlighed om ansøgerfeltet tæller i denne sammenhæng kun lidt. Men da viden er magt, betyder ingen viden ingen magt.

Carl Hune
Læser
Carl Hune
23. august 2023 16:40

En DC som er “vokset op” i Udenrigsministeriet vil være en potentiel katastrofe for Forsvaret. Arbejdskulturen i udenrigstjenesten er bare SÅ forskellig fra i Forsvaret. Når det er sagt, så er en “gammel kriger” heller ikke nødvendigvis det rette valg, med mindre vedkommende besidder den nødvendige politiske tæft. Historien har flere eksempler på dygtige og vellidte militære chefer, som politisk har ageret som elefanter i en glasbutik og derfor kørt ud på et sidespor…