spot_img

Ellemann fyrer departementschef Morten Bæk efter endnu et tillidsbrud

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har ikke længere tillid til Morten Bæk, som fredag eftermiddag er blevet fyret som departementschef. Den direkte årsag er, at der viser sig at være fejl i en redegørelse, som ministeren afleverede til Folketinget tirsdag. Pernille Langeberg indsættes som midlertid departementschef.

Fredag eftermiddag tog forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) konsekvensen af en række alvorlige fejl i sagen om indkøb af artilleri og fyrede sin departementschef, Morten Bæk. Det sker med den begrundelse, at Ellemann efter på et møde tirsdag at have beklaget en række fejl i artillerisagen over for finansudvalget og forsvarsudvalget i Folketinget.

Efter...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Henrik Bruun Andersen
Læser
Henrik Bruun Andersen
12. august 2023 11:21

Kan huske jeg bifaldt indkøbet hos Elbit, netop fordi der var hurtig leveringstid på de første pjecer, mens det kunne tage årevis, før de øvrige mulige leverandører kunne det.
Midt i en tid med kæmpe problemer med fastholdelse af personel, og alle Ceasar pjecer taget fra Danske Artilleriregiment, så jeg det som afgørende for at bevare kompentancerne for ildstøtte, og ikke skulle starte forfra om 3-4 år.
Derfor bliver jeg godt nok meget skuffet, når det nu viser sig, at Hanwha også kunne levere K9 Thunder lige så hurtigt som Elbit!
Ligger der en skjult civil ministeriel økonomisk beslutning bag, fordi det hjulbaseret ATMOS både i anskaffelse og drift vil være økomenisk billigere end K9 på bælter? 
Hvis det er tilfældet, hvorfor så ikke sige åbent, at det har forsvaret ikke råd til, da man skal bruge forligspenge alle mulige andre steder i forsvaret.
Det vil ikke undre mig, selv om K9 havde været det oplagte valg, nu at muligheden og tilfældet gav os muligheden, og når Nato vil have Danmark til at levere middeltung og senere tung brigade.

Michael Haugaard
Læser
Michael Haugaard
11. august 2023 15:17

Vel også på tide ? 🙂