spot_img

Luftforurenet indkvartering »skal ikke gentage sig«, siger Troels Lund Poulsen

Danske soldater skal ikke fremover risikere indkvartering med partikelforurenende varmeblæsere. Det skriver fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i en orientering til Forsvarsudvalget, efter at det tidligere i år kom frem, at varmeblæserne i teltene i Camp Valdemar i Letland var sundhedsskadelige.

Tidligere på året kom det frem, at danske soldater i Letland har boet i telte opvarmet af partikelforurenende varmeblæsere af typen VA-M40. Testen af forureningen blev foretaget i mildt vejr, hvor blæserne ikke kørte på fuldt blus, men alligevel overskred mængderne af forurening Arbejdstilsynets grænseværdier. Fremover skal danske soldater dog ikke frygte at bo i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Bjarne M. Nielsen
Læser
Bjarne M. Nielsen
23. juli 2023 9:54

VA-M40 har været brugt siden dengang vi startede indsatsen på Balkan og har været en uundværlig del af camp-livet siden da ( beton bygninger i – 20 grader er ikke morsomme at opholde sig i, uden ).
Når det er sagt, så skal de vedligeholdes og det MEGET ofte og det skal gøres af folk, som er uddannet til det. På en af holdene i Bosnien havde vi cirka 60 styk af dem og det var en stadig kamp for tre mand at holde dem korrekt fungerende, henover vinteren, på alle tider af døgnet.
Jeg ved ikke hvor gamle de enheder der blev brugt i Letland er, men uden korrekt vedligehold, foretaget af fagfolk, så er jeg ikke overrasket over det beskrevne.