spot_img

Eksperter placerer dansk forsvar på en sidsteplads i internt nordisk styrkeforhold

Det går trægt med efterlevelsen af Natos såkaldte to pct.-målsætning, som efter topmødet i Vilnius er blevet til et minimum. Det gælder også i de nordiske lande, hvor der dog er store forskelle i det interne styrkeforhold. Ifølge flere eksperter indtager Danmarks forsvar en bundplacering, og skal det ændre sig, kræver det klarere politiske linjer end hidtil.

Nordens svageste forsvar anno 2023 finder man i Danmark. Så kontant lyder dommen fra Peter Viggo Jakobsen, der er lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet (FAK) og gennem sit virke har fulgt den forsvarspolitiske udvikling i de nordiske lande tæt. Han peger på, at Danmark i årene efter Den...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
19. juli 2023 17:53

Jeg ved godt at jeg lyder negativ, men det går nok med Forsvarets genopbygning som med de vindmølle parker vi skulle have stillet op – vi snakker og snakker og der sker ikke en skid.
Jeg hørte engang at vi havde en varslings tid på min.10 år, før end at russerne kunne true os igen – fint nok, men når vi så har nogle politiker og en forsvarsledelse som er blind og døv, så hører de jo ikke når der bliver råbt vagt i gevær???
Da Putin i 2014 skød andet varsleskud ved at invadere Krim, så havde vi her i Danmark travlt med at nedskærer forsvaret endnu en gang i forsvarsforliget 2013-2017.
Vi fik blandt andet solgt vores helt nye og ubrugte 12 stk. M270 MLRS til Finland – iøvrigt for næsten ingen penge?
De 12 stk M270 MLRS kunne vi satme godt have brugt nu – men de står alså i Finland nu og bliver brugt til træne de finske soldater i M270 MLRS.
Er bare lige ET eksempel på HVOR døve og blinde de danske politiker og Forsvarets ledelse er, vi kan IKKE bruge de såkaldte varsling tider til noget som helst, da vi ALTID vil have politiker her i Danmark, som vil vælge at overhøre advarsler om at vi nok skal til at bruge penge på forsvaret igen.
Her i Danmark vil forsvaret altid tabe enhver konkurrence om penge – hvis politikerne vælger at gøre det til et spørgsmål om vi skal have en bedre ældrepleje eller nye kampvogne.
Hilsen

Jens