spot_img

Partierne bag forsvarsforliget har slet ikke forstået alvoren af Forsvarets tilstand

KOMMENTAR: Den langsomme plan for genopretningen af dansk forsvar risikerer bare at sætte yderligere strøm til personellets flugt, og dermed kan forudsætningerne for genopretningen skride, inden den er kommet i gang. Forliget afslører, at Danmark optræder virkelighedsfjernt og mangler både politisk og militær vilje, handlekraft og lederskab. Den politiske aftale er pinlig for Danmark, og Forsvarets ledelse bærer selv en stor del af ansvaret.

Foden på bremsen. Sådan kan man bedst beskrive den helt utrolige langsommelighed, som regeringen har udvist i ambitionerne for at lande et nyt og slagkraftigt forsvarsforlig, som skal råde bod på en hel generations nedbrydning af det...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mads Silberg
Læser
Mads Silberg
1. juli 2023 19:08

Bravo Peter! Et velfortjent oratorisk nakkedrag, trukket helt nede fra knæhøjde og rettet mod de formasteligt ansvarlige.
Udfordringen er at de er teflonbelagte, så de skarpe argumenter preller af som vand på en gås.
De fleste er kommet til tops i et system hvor man belønnes for at undgå at træffe beslutninger man kan stilles til ansvar for. Politiseringen af den såkaldte “militære” ledelse, har ødelagt sammenhængskraften og loyaliteten på tværs – det ser i sandhed sort ud.

Bjørn Christensen
Læser
Bjørn Christensen
4. juli 2023 7:31

Tak Peter for en analyse der på alle måder er beskæmmende. Det såkaldte forlig tydeliggør, at vores folkevalgte fortsætter Danmarks fodslæbende NATO kurs. 2% af BNP om næsten 10 år (måske) – ak ak. Vores soldater har fortjent bedre. Putin må klappe i sine hænder. Alt imens forsvarets lagre, kapaciteter og ressourcer anvendes til, at gøre Statsministeren “lækker” med henblik på en international stilling. Forsvaret “udnyttes” for egen vindings skyld.

Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
4. juli 2023 1:55

Tja MS det er jo nok lidt a la “Admiralens vise”: Stå aldrig til søs! Lad de andre stå…..

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
18. juli 2023 16:36

Netop: “I alle disse år har Forsvaret udviklet en syg kultur, hvor løgn og bedrag er blevet belønnet og pakket ind i budskaber om “loyalitet”, mens sandhed og ægte loyalitet overfor demokratiet er blevet straffet med fyresedler og afsluttede karriereforløb.”.
Det skyldes i virkeligheden, at politikerne ikke interesserer sig for Fosvaret – det er ikke der, deres egen karriere ligger. Så de accepterer det ved reelt at lade stå til. Så Forsvaret udvikler sin egen degenererede kultur, hvilket viser sig i økonomisk hjælpeløshed, manglende kompetencer ift. det civile erhvervsliv, og en selvopfattelse af at være en stat i staten.
Ansvaret er og bliver politikernes. Mange af dem ser kun virkeligheden ved tilrettelagte karrierefremmende besøg for ansat personale og i udvalgsværelser.