spot_img

Danmark donerer yderligere 22 mia. kr. til Ukraine og når Nato-mål om 2 pct. i 2023

Tirsdag præsenterer regeringen sit økonomiske udspil til det kommende forsvarsforlig. Det sker med yderligere 22 mia. kr. i støtte til Ukraine, hvilket paradoksalt nok bringer Danmarks forsvarsbudget op på 2. pct. af bnp allerede i 2023. Dermed opfylder vi Natos målsætning fra Wales i 2014 inden 2024.

Danmark kommer stik imod alle forventninger til at opfylde Natos målsætning om at bruge 2 pct. af bnp på forsvar i 2023 og i 2024. Det ligger fast, efter at den fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) anden pinsedag på Facebook har annonceret, at regeringen giver yderligere 22 mia. kr. i støtte til Ukraine allerede i år.

»Det betyder også, at Danmark rent faktisk...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer