spot_img

Findsen, Bisserup, Hækkerup og Hjort – Hullet i Forsvaret har mange faddere

KOMMENTAR: Det gik galt, da forsvarsminister Søren Gade og departementschef Lars Findsen kortsluttede Forsvarets mulighed for at tilrettelægge valget af den næste forsvarschef. Med de nye politiske vinde var den vigtigste kompetence i Forsvarets øverste ledelse ikke længere militær faglighed og erfaring, men lydighed og evnen til at få 2+2 til at give 5. Det kræver politisk mod at give ansvaret tilbage og få orden i pudsekassen.

Undskyldningerne stod – og står – i kø. Da fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) den 4. maj præsenterede resultatet af det meget omtalte ”kasseeftersyn” på Forsvarsministeriets område, var ansvaret for et økonomisk efterslæb...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

Kommentér artiklen ...

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
22. maj 2023 7:36

Fin sammenfatning af hvordan en lille, selvtilstrækkelig og uprofessionel personkreds ødelagde Forsvaret. Som det siges internt, “Aldrig har så mange haft så få, at takke for så lidt”.

Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
25. maj 2023 15:41

Stort ØV
læser af disse kommentarer på OLFI, vil vide at jeg ikke er en ret stor tilhænger af vores nuværende forsvarschef, da jeg mener han totalt uduelig i sit virke som forsvarschef.
både fordi han er sniger typen ( ingen INTOPS) og fordi han er totalt usynlig både internt og eksternt, vi høre absolut intet fra ham, der er bare radiotavshed?
ingen diskussion om retningen forsvaret skal gå i, eller for den sags skyld bare en retning – INTET.
forsvarschefen har slet ikke leveret de lovede kapaciteter i den indeværende forsvarsforlig, hvordan kan man så tiltro ham at han nu skal leverer en kæmpe opbygning i det nye 10 års forsvarsforlig??
Det kan man hellere ikke, hvis man har bare en smule ASF ( almindelig sund fornuft).
Så derfor fandt jeg lige forsvarschef Flemming lentfer CV på nettet og kan oplyse at han er født d1. Marts 1964, så forsvaret har desværre “ glæde “ af forsvarschefen i nogle år endnu, inden han når pligtigt afgangsalder
Politikerne er vores eneste chance, for at få manden stoppet og sendt på pension – inden han gør mere skade på forsvaret end han allerede har gjort og der er det min erfaring at de altid gør det forkerte – og alt for sent, så forvaret hænger desværre nok på den mest uduelige forsvarschef i nyere tid i nogle år endnu.
GUD BEDVARE FORSVARET OG DANMARK
Hilsen
Jens Nielsen

Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
23. maj 2023 20:51

Peter ernstved Rasmussen , jeg er ikke altid enige med dig, når du kommentere – men her siger jeg bare TAK Peter for Danmarks skyld må og skal systemet laves om og med den her kommentarer fra din hånd, så står det vel helt klart – også for de ret tungnemme politikere at systemet skal laves om i.f.b. med det nye forsvarsforlig.
iøvrigt er det ikke nogen skam at gøre karrierer, medmindre det sker på en løgnagtigt og falsk baggrund , hvor ens egen karrierer kommer først og Danmarks sikkerhed bagerst, så skal man skamme sig.
også tak for at have skabt OLFI , det er vi mange som er taknemlig for.
GLORIA FINIS
Hilsen
Jens Nielsen

Hans Rødsgaard-Mathiesen
Læser
Hans Rødsgaard-Mathiesen
22. maj 2023 19:25

Godt brølt, løve!

Ole Borch
Læser
Ole Borch
22. maj 2023 9:34

Bravo – det er ramt lige på sømmet!

Ivar Thyssen
Læser
Ivar Thyssen
26. maj 2023 11:46

Det er til at græde over.