spot_img

Styrelsesmodellen var ikke løsningen

INTERVIEW: Det kolossale efterslæb på Forsvarsministeriets område kommer over de næste ti år til at koste i alt 38 milliarder kroner og har mange faddere, mener fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Samtidig erkender han nu åbent, at omlægningen til den såkaldte styrelsesmodel aldrig blev nogen succes.

Klokken har kun lige slået syv onsdag morgen, da Troels Lund Poulsen (V) med nærmest militær punktlighed – betimeligt for en forsvarsminister – ringer for at gennemføre et interview.

Ministerens program er ikke overraskende tætpakket, hvilket de forgangne dage har resulteret i flere udskydelser af det fælles interview, som OLFI og Radio4-programmet Frontlinjen...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
12. maj 2023 22:12

KOMMENTAR TIL INTERVIEW MED TLP.
ja, undskyld , det er nok mig som ikke er klog nok og derfor ikke forstår hvorfor satan man f.eks ikke kan påbegynde indkøbet af f.eks 3 lags luftforsvar til Danmark ( NASAMS, PATRIOT og ARROW 3 ) Arrow 3 i samarbejde med Tyskland og andre partnerlande – uanset hvordan fremtiden kommer til at se ud teknologisk – så har vi idag en kritisk mangel i vores manglende luftforsvar, vi er p.t. ikke istand til at beskytte Danmarks luftrum, udover via vores F/16 fly.
Der kommer jo altid noget ny teknologi, men hvis vi ikke NU investere i luftforsvar til danmark, så svare det jo til at dengang man havde sort/hvid tv, ikke ville købe et farve tv da de kom frem, med den begrundelse at der jo nok kom noget bedre senere!!!
hvilket der jo altid gør?
Et sådan indkøb tager jo lang tid at gennemføre , inden at luftforsvars systemerne ankommer til Danmark og kan påbegyndes implementeret, så for hver dag der går vi IKKE har købt et system, jo, længere tid ligger Danmark åben og ubeskyttet for angreb fra luften.
SÅ KOM NU IGANG.
Derudover så SKAL og KAN man også vedtage at MLU af fregatterne incl. nye radar systemer ( BMD) SM-6 , tomahawk missiler ( strike kapacitet) + bestille 6 nye svært bevæbnet patrulje skibe til Østersøen og 4-5 nye sværtbevæbnet arktiske korvetter/ fregatter til Grønland/ Færøerne.
Disse skibe tager lang tid at bygge, så derfor skal de bestilles NU, Hvis vi skal kunne råde over dem indenfor en rimelig tidshorisont.
Ønskelisten er meget lang, men nogle kapaciteter SKAL vi have uanset hvad, så få det nu bestilt.
man kunne også overveje at få bestilt f.eks:

  1. Min. 10 stk flere F/35 kampfly MED DEN STORE CENSOR OG VÅBEN PAKKE.
  2. Flere Sea Guardian og sky Guardian droner.
  3. Min. 3 stk P8 Posidon fly
  4. Lease 6 stk F/18 fly af USA, til brug på Grønland, så vi kan beskytte Thule luftbase effektivt.
  5. Indgå i samarbejde med Norge og Tyskland om indkøb og finansiering af 3-4 nye CD112 ubåde + samtræning af ubåd besætninger landene imellem – især til brug i Østersøen og Arktis, så vi igen kan beskytte og overvåge vores gas, elkabler+ internet kabler på havbunden i hele rigsfællesskabet

Politikerne har nu brugt 14 måneder på at gøre INGENTING – andet end at forværre tingene i forsvaret, ved at presse det til at opstille styrker til EFP som forsvaret realt ikke råder over og ikke har økonomi til???

PYHA og så er vi ikke engang nået til hæren endnu – den må vi tage næste gang.
Men sæt nu igang, så vi inden for en overskuelig fremtid, rent faktisk KAN beskytte Danmark.
Jens Nielsen