spot_img

Jakob Ellemann-Jensen vender tilbage som formand og forsvarsminister den 1. august

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

I et opslag på Facebook fortæller Jakob Ellemann-Jensen, at han vender tilbage til sine vante roller som formand for Venstre, forsvarsminister og vicestatsminister efter sommerferien. Det betyder, at Troels Lund Poulsen skal lande første del af det kommende forsvarsforlig og deltage i Nato-topmødet i Vilnius, hvorefter Ellemann tager over igen.

Det bliver fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), som skal lande første del af det 10-årige forsvarsforlig og deltage i Nato-topmødet i Litauen den 11.-12. juli. Det står fast efter, at den sygemeldte forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen her til morgen meddeler på Facebook.

»Jeg ved, at mange efterlyser et svar på, hvornår jeg er tilbage, og det forstår jeg godt. Det er vigtigt at vide for Venstres medlemmer, organisationsfolk og folketingsgruppe og for mine kolleger i regeringen. Jeg kan fortælle jer, at jeg er fast besluttet på at vende tilbage som formand for Venstre, forsvarsminister og vicestatsminister. Og efter samråd med de læger og psykologer, jeg taler med, har jeg besluttet at komme tilbage 1. august, når den nye politiske sæson begynder,« skriver han.

Jakob Ellemann-Jensen fortæller videre i opslaget, at han synes, at han har været væk i lang tid. Det var ifølge Venstres formand både en »meget enkel, og samtidig en meget svær beslutning« at sygemelde sig. Enkel fordi det var nødvendigt for hans helbred med et hoved, der »føltes som om, det var ved at sprænges«. Og samtidig svær, fordi det ligger dybt i Jakob Ellemann-Jensen, at man skal passe sine ting og aldrig give op.

Artiklen fortsætter under opslaget …

»Derfor ignorerede jeg også for mange tegn på, at jeg var ved at få stress. Det var en fejl, som jeg nok hverken er den første eller sidste til at begå. Som mange andre, der bliver ramt af stress, troede jeg også, at jeg ville være tilbage i fuldt firspring efter nogle uger. Og som mange andre tog jeg fejl. Det er ikke en nem erkendelse at nå, men den er vigtig. Og jeg har accepteret, at min sygemelding trækker ud. Det kan jeg ikke lave om på, selvom jeg gerne ville,« skriver han.

Har talt situationen igennem med sundhedspersonale

Vicestatsministeren fortæller, at det går støt fremad, og at den langsomme tilbagekomst til det politiske sker efter samtaler og rådgivning fra sundhedspersonale.

»Jeg lytter meget grundigt til de dygtige sundhedsfaglige eksperter, jeg ses med hver uge. Deres anbefaling er, at jeg fortsætter med at forberede min tilbagevenden ved at trappe op for møder med mine kolleger, at jeg deltager i sociale sammenhænge igen, og at jeg generelt kommer mere uden for matriklen herhjemme og deltager i samfundslivet igen. Men altså også at jeg venter til efter sommer med at vende tilbage. For i politik kan man ikke være med på nedsat tid – enten er jeg der, eller også er jeg der ikke. Så jeg skal vente, til jeg er klar,« skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Artiklen fortsætter under henvisningen …

Lund Poulsen gør det svært for Ellemann at vende tilbage til Forsvarsministeriet

Kilder i Forsvarsministeriet fortæller til OLFI, at det er forventningen, at Jakob Ellemann-Jensen formentlig vil deltage og lytte med på forhandlingerne om det kommende forsvarsforlig, som Troels Lund Poulsen imidlertid får lov at lede. Det vil gøre det muligt for Jakob Ellemann-Jensen at følge processen tæt og være helt opdateret på de væsentligste uenigheder og politiske knaster, så han ikke bliver taget på sengen, når han vender tilbage. Men i opslaget på Facebook gør han det derfor også klart, at det ikke bliver ham selv, som kommer til at sidde for bordenden.

»Jeg synes ikke, at det er realistisk at træde ind i nogle højspændte forhandlinger, som vil have kørt et godt stykke tid, før jeg er klar til at vende tilbage. Derfor er jeg meget tryg ved, at det er Troels Lund Poulsen, der sidder for bordenden i mit fravær. Troels har sammen med Stephanie Lose løftet en stor opgave. Det har givet mig ro i sindet, og det er jeg meget taknemmelig for. De er et fantastisk hold at have i ryggen! Stephanie og Troels fortsætter med at stå i spidsen for partiet sammen, og de har min fulde opbakning til at træffe de nødvendige beslutninger, indtil jeg er tilbage igen,« skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Andre læste også

Stop nu den manipulerende propaganda!

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvaret genvinder aldrig befolkningens tillid, før hele det militære system åbner mere op og begynder at kommunikere ærligt og troværdigt. Sagen om ”Iver Huitfeldt” blev håndteret katastrofalt, og den nu detroniserede forsvarschef Flemming Lentfer fortsætter i egen kamikazestil gennem sin advokat. Vi sagde det i kærlighed. ”Cirkus Mili” var...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer