spot_img

Søofficer advarer om konsekvenser ved levetidsforlængelse af “Thetis”-klassen

Inspektionsskibene bør levetidsforlænges helt frem til næste forligsperiode, mener Forsvarets øverste ledelse, som hellere vil prioritere nye patruljeskibe til Østersøen. Det fremgår af et oplæg til det kommende forsvarsforlig, som OLFI er i besiddelse af. Men en sådan disposition risikerer at gå ud over den operative opgaveløsning i Arktis, advarer søofficer og militæranalytiker Anders Puck Nielsen.

Søværnet skal fokusere på at bygge patruljefartøjer til Østersøregionen på bekostning af afløsere til de mere end 30 år gamle inspektionsskibe af “Thetis”-klasssen, der patruljerer ved Grønland og Færøerne.

Sådan lyder et af rådene i det oplæg til et nyt...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Flemming Toftdahl-Olesen
Læser
Flemming Toftdahl-Olesen
19. april 2023 10:59

De seks enheder til Østersøen, bliver det krigsskibe med bevæbning og hastighed som krigsskibe, eller bliver det til krydsninger mellem orlogskuttere og miljøskibe, med en ganske anden bevæbning og hastighed? Er det de patruljeskibe, som TERMA skal opfinde/udvikle?

Brian Thuesen
Læser
Brian Thuesen
29. april 2023 18:29

Fregatterne kan ikke løse THETIS-klassens opgaver i Nordatlanten 1:1. De kan ikke sejle i og bryde is, og de trækker sig fra åbent hav, når bølgerne bliver større end bølgeskvulp. Så en kæmpe fejl, ikke at forny THETIS-klassen NU.