spot_img

Kun Scrum-værktøjer og lean-principper kan redde Forsvaret ud af suppedasen

KOMMENTAR: Forsvaret er med sit rigide hierarki og arkaiske militære ledelse sin egen værste fjende. Skal det blive en moderne og omstillingsparat organisation, kræver det derfor en større konsulentindsats og implementering af Scrum blandt chefer og mellemledere. Tiden kalder samtidig på større alignment i Forsvarets core values.

Mange iagttagere spørger for tiden sig selv og hinanden, hvordan et udfordret dansk forsvar kan bringes på fode igen. Det er der ikke noget at sige til. Der mangler stort og småt i alle hjørner af organisationen, og både den politiske og den militære styring med Forsvaret har for længe ladet meget tilbage at ønske. Heldigvis ligger løsningen lige for.

Et oplagt sted at starte vil være at loope back og gøre Forsvaret mere agilt af hensyn til dets stakeholders, hvilket nemmest gøres ved at uddanne til og implementere Scrum-projektledelse på samtlige operative enheder og tjenestesteder. Lige nu mangler der i høj grad thought leadership hos alle product owners, og dermed går Forsvaret glip af vigtige synergieffekter.

Scrum er et sæt af værktøjer, arbejdsprocesser og roller som i en sammenhæng anvendes til at lede og kontrollere leverancer af løsninger og produkter som møder de forretningsmæssige behov. En vigtig bestanddel af Scrum er de sprints, som de involverede teams – i denne sammenhæng fx delinger eller kompagnier – foretager for at nå konkrete mål. Det står klart for enhver, at Forsvaret for længe har luntet afsted, men med dette nærmest ufejlbarlige projektledelsesværktøj kan problemerne i det militære system på ganske kort tid være en saga blot.

Undgå tvivl med agil transformation

Scrum-tilgangen har mange konkrete og letforståelige fordele: Først og fremmest er det et opgør med den rigiditet, der i århundreder har præget det militære system, idet der er tale om en agil metode, som gør det muligt at løse komplekse, adaptive problemer, uden at det går ud over produktiviteten og kreativiteten. I komplekse organisationer som Forsvaret kan udviklingsopgaverne koordineres på tværs af mange teams, og her vil det være helt oplagt, at Forsvarets øverste ledelse samtidig implementerer Scaled Agile Framework (SAFe).

Læs også: Ammunitionsmangel baner vej for historisk aftale om nye våben med lavere kaliber

Sideløbende bør Forsvarets stakeholders på mellemlederniveauet i højere grad gennemføre touchpoints med hinanden og sikre alignment mellem Forsvaret og soldaternes core values. Kun sådan kan de sikre, at alle bevæger sig i samme retning. Disse core values skal naturligvis indpodes i nye rekrutter tidligt i forløbet, og derfor bør den øverste ledelse også tilse, at der foretages en grundig onboarding af de værnepligtige, som fremover bør omtales som kandidater.

Recruitment og retention strategies skal være i højsædet. Det er ikke nogen nem opgave, men med den rette indstilling til disruptive innovation og change management på chefniveau (M- og C300 og opefter) kan det sagtens lade sig gøre.

Et nødvendigt call-to-action

Et sidste forslag herfra skal være at indføre Lean-principper på hele Forsvarsministeriets koncernområde. Lean kan bedst beskrives et mindset, hvor man på tværs af organisationen stræber efter at skabe et flow af værdi til sin kunde – i dette tilfælde danskerne og det danske samfund. Det gør man ved at identificere, hvad der skaber værdi for kunden, kortlægge værdistrømmene og eliminere spild. Derefter skaber man flow omkring de værdiskabende aktiviteter og lader slutkunden trække ydelse og service. Dét har manglet i Forsvaret.

Læs også: Nu får også forsvarschefen en særlig rådgiver med politisk baggrund

Det er som bekendt politikerne på Christiansborg, der repræsenterer kunden og udstikker kursen for Forsvaret. Uden velvilje fra forligskredsen forbliver den agile transformation derfor fugle på taget. Det er derfor først og fremmest fra Christiansborg, at føromtalte thought leadership skal komme.

Forsvaret har for længe haft for få KPI’er – Key Performance Indicators – at sigte efter, og det påhviler nu politikerne at sikre, at disse bliver opstillet, og at efterlevelsen af dem bliver en fast del af opgaveporteføljen i Forsvarsministeriet. Det er et bydende nødvendigt call-to-action, som kan tilsikre at Forsvaret går til opgaven med at forsvare Danmark og Nato med en mere kundecentrisk approach.

Forsvaret har hårdt brug for en turnaround, der kun lader sig gøre ved at tænke nyt. Lad os håbe, at der er vilje til at lytte.

Kasper Junge Wester er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet i Odense og har bl.a. en fortid i Søværnet, hvor han både har jagtet pirater i Adenbugten og hentet kemiske våben i Syrien med “Esbern Snare”. Foto: Astrid Rørbye

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

19 KOMMENTARER

guest
19 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Michael Guy Diemar
Læser
Michael Guy Diemar
1. april 2023 13:46

God aprilsnar – er der noget der har været ødelæggende for Forsvarets evne til at kæmpe, så er der involvering af diverse inkompetente konsulenthuse uden nogen som helst forståelse for Forsvaret, og en tilgang om at militære enheder skal anskues ud fra en virksomhedsmodel.
Et militært forsvar er ikke og bliver aldrig en virksomhed eller en styrelse – det er et forsvar.

Jesper Holm
Læser
Jesper Holm
2. april 2023 10:17

Man skal vist være forsigtig med at skrive noget som helst den 1. april 🙂 Med mere end 25 års erfaring i Forsvaret, så kan man efterhånden ikke altid skelne aprilsnar fra seriøse indlæg…Jeg kan kun genkende det rigide hierarki og arkaiske militære ledelse, dem har der ved gud været lidt for mange af gennem årene. Vi har også visionære og moderne ledere og dem er der heldigvis blevet flere af de senere år.
Men fri os fra flere konsulenter, det har vi altså ikke tid til i øjeblikket. 1. prioritet må være flere hænder på alle niveauer, og så kunne man jo passende gøre Jacob Barfoeds artikel til obligatorisk læsning for alle.

Lars Schou
Læser
Lars Schou
1. april 2023 18:33

Hvis det ikke var en aprilsnar er sandheden jo, at det er sådan politikerne har set på forsvaret siden den kolde krig, og det har ført det derhen, hvor det er nu.

Johan aagaard
Læser
Johan aagaard
1. april 2023 12:21

Aprilsnar…..håber jeg

Ebbe Christensen
Læser
Ebbe Christensen
1. april 2023 17:00

Jeg var lige ved, at hoppe på limpinden, og release en kritisk kommentar, da datoen gik op for mig!

Jan
Læser
Jan
3. april 2023 6:39

Jeg holdt de første 10 linjer – og nåede lige at hidse mig op 🙂 PERFEKT!

Mogens Havnsøe
Læser
Mogens Havnsøe
1. april 2023 16:36

Meget fin aprilsnar 🙂

Mikkel Storm Jensen
Læser
Mikkel Storm Jensen
5. april 2023 13:24

I fik mig… Der gik liiiiige 15 sekunder med åndenød og susen for ørerne inden jeg fik set på datoen.

Jens Find
Læser
Jens Find
5. april 2023 13:06

Bullshit Bingo – når det er bedst! 😉

Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
2. april 2023 7:26

BZ, Kasper

Bent Holm
Læser
Bent Holm
10. april 2023 22:08

Altså en DJØFICERING, det der har ødelagt så meget i sundhedsvæsnet, skattevæsnet, skoler, uddannelsesinstitutioner, ældreomsorgen, sksl nu også ødelægge forsvaret…

Niels Bregendahl
Læser
Niels Bregendahl
1. april 2023 14:31

nedlæg FMI og lad mig indkøbe materiel, for FMI er virkelig helt ude i hampen.
Jeg skal ikke have løn.
Niels Bregendahl

Niels Bregendahl
Læser
Niels Bregendahl
1. april 2023 14:27

det er ellers et mængde ord, som jeg ikke forstår. Tal DANSK

Martin Hansen
Læser
Martin Hansen
1. april 2023 10:50

Han er ikke rask…

Bent N. Olsen
Læser
Bent N. Olsen
2. april 2023 17:27

Selvom det er en aprilsnar, så er det ikke fordi Military Scrum er et ukendt begreb 😉

https://www.secnav.navy.mil/agility/Pages/caw.aspx

Ivar Thyssen
Læser
Ivar Thyssen
5. april 2023 18:30

Skriv dansk

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
3. april 2023 14:05

Er de kursiverede fremmedord en form for journalist- eller sømands-jargon?
Jeg er sikker på, at man ihvertfald på journalisthøjskolen i Aarhus lærer at skrive dansk. Åbenbart ikke på SDU.