spot_img

Regeringen afviser at give Forsvaret dispensation fra omstridt kunstkrav

Der bliver ikke indført dispensationsmuligheder i det statslige kunstcirkulære, oplyser social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theill (S). Dermed skal også Forsvaret i fremtiden afsætte millioner til kunst. Det minder om Luksusfælden, mener premierløjtnant Anders Krojgaard Lund, der længe har protesteret mod ordningen.

Der bliver ikke ændret så meget som et komma i det nuværende statslige kunstcirkulære, og dermed skal Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse også i fremtiden afsætte penge til kunst på Forsvarets tjenestesteder, hver gang håndværkerudgifterne overstiger en million kroner.

Det står klart, efter at bolig- og socialminister Pernille Rosenkrantz-Theill...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Nielsen
Læser
Jens Nielsen
14. marts 2023 15:19

Ja, undskyld, men småbeløbs argumentet er ikke valid ret meget længer, da forsvaret står til at skulle bruge op til 2 miliarder kroner om ÅRET på nybyggeri og renovering af eksisterende kaserner, flådestationer og flyvestationer i næste 10 års forsvarsforligs periode – så bliver 1,5 % kunstbidrag godt nok til mange penge.
Jens

Mogens Havnsøe
Læser
Mogens Havnsøe
10. marts 2023 13:10

Hvad var det nu Churchill sagde, da en konservativ i England som vores hjemmelige konservative: – Hvad er det så, at vi kæmper for.
Der har været den samme debat indenfor fængselsvæsenet, ved indretning af sygehuse og da jeg igår var domsmand ved retten på Frederiksberg, kunne jeg endnu en gang nyhede en række store smukke kunstværker.