spot_img

Forsvarsministeriet er fanget i den perfekte storm med krig, krise og kritik

ANALYSE: For et år siden krævede en samlet blå opposition, at Forsvaret blev tilført penge »her og nu«, og at den daværende S-regering påbegyndte en oprustning »straks«. Siden er der stort set intet sket, og i sidste uge udskød den fungerende forsvarsminister fra Venstre forhandlingerne til efter påske. Udskydelsen øger kun presset på Forsvaret, på forsvarsministeren og på Venstre.

Da Venstre sad i opposition, kunne det ikke gå hurtigt nok. Under en uge efter Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar sidste år krævede partiformændene for Venstre, Dansk Folkeparti, de konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne i et åbent brev til...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
20. februar 2023 22:51

Når man har sin daglige gang i Forsvaret, langt væk fra chefgangene, så er det ikke nogen større overraskelse at afgangen fra firmaet ufortrødent fortsætter i et højt tempo.
Tilliden til at tingenes tilstand ændres i den nærmeste fremtid, er ganske enkelt ikke til stede! Sangen om bedre tider, mere materiel, bedre omgivelser osv. er efterhånden en slidt plade, som mange har hørt afspillet alt for ofte, uden at det reelt har udmøntet sig i egentlige forbedringer.

Tilliden til politikerne og det meste af den øverste ledelse, er ganske enkelt ikke eksisterende. Hvilket jo må siges at være katastrofalt, i en tid hvor der er krig tæt på vores land.
Nok så mange skåltaler fra Christiansborg og “nu skal vi se fremad” nyhedsbreve fra interne afsendere, kan ikke ændre på grundopfattelsen af tingenes tilstand.

Den enkelte soldat udfører sit job med stolthed og omhu, og kan derfor ikke forstå at hans villighed til udsendelser, hårdt arbejde væk fra familien med større risiko end længe, kun besvares med politikere som evner at ævle og kævle som sogneråds politikere, hvor beslutningerne baseres på genvalg, frem for de faktiske militære forhold.

Hvordan man fremadrettet vil få folk til at melde sig under fanerne, bliver mere og mere svært at se for sig.
De unge kigger ind i en “virksomhed” hvor cheferne ikke vil udtale sig, møgsagerne er jævnligt godt stof i pressen og politikerne har en stedmoderlig tilgang til hele området.
Samtidigt oplever de som faktisk er indenfor “murene”, at intet ændrer sig. Tværtimod føles det som om at tingene blot bliver værre. For hver skandale der rammer forsiderne, bliver dagligdagen mere besværlig for den almindelige ansatte, mens dem i toppen stadig tumler rundt uden løsninger på problemerne.

Claus Andersen
Læser
Claus Andersen
23. februar 2023 18:51

Her er hvad Flemming Blicher får tiden til at gå med.

https://dsr.dk/sygeplejersken/arkiv/sy-nr-2021-8/jeg-var-bange-for-at-de-ville-opsoege-mig-om-natten

Det er sørgelig læsning, men ikke den eneste gang han har været i “aktion”

Flemming Blicher
Læser
Flemming Blicher
22. februar 2023 8:39

Tak til Mickei for at give et indblik for os der forlod forsvaret for mange år siden.
Selvom det er nedslående læsning!
Men folk vil ikke rigtigt forstå årsagerne til at politikerne ikke gør npoget. Man brokker sig bare. Min opfordring er at man sætter sig ind i hvordan tingene i virkeligheden foregår inde i Folketinget. Det er hjerteskærende at erfare. Jeg har kort siddet med i et UFO møde(udvalg for forretningsorden) og siddet en del på tilhørerpladserne, interviewet dusinvis af politikere. We are toast, hvis ikke vi begynder at sætte os ind i tingene.
Hos Frihedslisten gør vi vores til at oplyse. Og nej, det er ikke en konspirationsteori at vores grundlov ikke er hvad vi bliver fortalt at den er. Vi har ifølge paragraf 2 indskrænket monarki og indskrænkninger er få: Kongen skal være 18 år, kristen og ikke regent i andre lande. DER har du svaret på hvorfor selv en Forsvarsminister fra Venstre ikke kan gøre noget ved det. For de bagvedliggende kræfter trækker i trådene. Kongehuset er kun en mindre spiller i det her. Det er FN, EU, NATO og USA der bestemmer, og de gør det gennem fine uofficielle netværk såsom Trilateral Commision, Udenrigspolitisk Selskab, Council of Foreign Affairs og selvfølgelig den nye darling indenfor det skyggepolitiske, World Economic Forum.
Men, der er flere der skal ind i kampen. Undersøg nu tingene selv i stedet for at tage Berlingskes købte journalister for gode varer. OLFI er et godt sted at starte. Se bare på OLFIs dækning af Nord Stream. Endelig et uafhængigt selvtænkende medie.
Hilsen
Flemming Blicher, formand Frihedslisten