spot_img

Farvandsovervågningens ansatte frygter, at besparelser kan koste menneskeliv

Søværnskommandoen vil fra april fjerne tilkaldevagtordningen i Nationale Maritime Operations Center (NMOC). Pludseligt frafald skal fremover dækkes ind af det faste personel, hvilket vækker bekymring. Manglende bemanding kan gå ud over centrets opgaveløsning og bringe liv i fare, mener de ansatte. I Søværnskommandoen afviser man, at det bliver tilfældet.

Medarbejderne i det Nationale Maritime Operations Center (NMOC) risikerer fremover at få endnu mere om ørene, når bølgerne i bogstavelig forstand går højt i de danske farvande. Søværnskommandoen har nemlig besluttet at afskaffe den tilkaldevagtordning, som ellers skal sikre, at der til enhver tid er fuld bemanding i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Kim Just Bak Petersen
Læser
Kim Just Bak Petersen
10. februar 2023 13:12

Der er ikke gået fagforening i den, da tilkald er arbejdsgiver der bestemmer om det skal gives eller fjernes. Min udlægning, er en frustration over, hvorfor man vil ødelægge en organisation hvor tingene virker, og gøre hverdagen for medarbejderen usikker. Allerede nu, halvanden måned før fjernelsen af tilkaldet, har vi mistet flere medarbejdere, med stor ekspertise indenfor deres respektive områder, samtidig med, at stilligsopslag ikke har ansøgere. Hvorfor kommer SVK ikke med løsningsforslag inden fjernelse af tilkald. Dette vil giver medarbejderen mere sikkerhed, og dermed mulighed for at holde på personellet..

Morten Brandborg, ex flotillechef, kaptajnløjtnant
Læser
Morten Brandborg, ex flotillechef, kaptajnløjtnant
4. februar 2023 17:35

Indsigelserne fra operatørerne lugter lidt for meget af fagforening. Løn forhandles mellem parterne og ikke i pressen.
Jeg kender en del til JRCC, SOK og nu NMOC, som jeg har qua min beskæftigelse besøgt mange gange, hvor der var skiftende bemanding, men altid tilstrækkeligt.
Det vil være mere interessant at se på nedlæggelsen af de maritime overvågningscentre. Her var der masser af årvågenhed og lokalkendskab. Jeg ved ikke om nedlæggelsen har kostet menneskeliv, men de har kostet adskillinge grundstødninger her på Bornholm, hændelser, som det ikke lykkedes NMOC/SOK at forhindre efter centraliseringen. Den slags blev normalt forhindret da der var et marinedistrikt/overvågningscenter.
I øvrigt er det god skik, at tjenestemænd og andre statsansatte i den kritiske infrastruktur tager telefonen og giver et nap, når det kræves. Det er ligesom en del af jobindholdet. Så et godt råd, tag telefonen og bevar anstændighed og samvittighed.