spot_img

Statsrevisorernes beretninger afslører årelangt dansk investeringsefterslæb

Natos bedømmelse af Danmarks forsvar forbliver hemmelig. Statsrevisorernes beretning om mangelfuld økonomistyring giver dog et fingerpeg om, at et tilbagevendende kritikpunkt stadig er aktuelt: På intet tidspunkt i forligsperioden har Danmark levet op til Natos krav om at bruge 20 pct. af forsvarsbudgettet på materielinvesteringer.

Danmark bruger ikke 20 pct. af sit forsvarsbudget på materielinvesteringer, som Nato ellers kræver. Det fremgår klart og tydeligt af statsrevisorernes beretninger, som blev offentliggjort mandag og er én lang kritik af Forsvarsministeriets økonomistyring og manglende kontrol med implementeringen af det igangværende forsvarsforlig.

Dermed fortsætter...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens Find
Læser
Jens Find
11. maj 2023 21:40

Gad vide, hvor mange i forligskredsen eller i forsvarets ledelse, der tvivler på, at et nyt forlig kommer til at indeholde mindst én brigade. Hvor svært kan det være at indkøbe et antal af hver materielgenstand der mangler i opfyldelsen af det mål? Det er langt hen ad vejen materiel, der i forvejen er indfaset i forsvaret – blot ikke i tilstrækkeligt antal.
For 30 år siden havde vi altid “skuffeprojekter”, der p.g.a. manglende midler var skubbet ud i en nær eller fjern fremtid. De kunne fremdrages stort set øjeblikkeligt ved udfald af eksisterende projekter f.eks. på grund af leveringsforsinkelser. Tilsvarende har man rimeligvis fortsat; så nøleriet er ikke umiddelbart forståeligt.