spot_img

Jeppe Handwerk stopper som formand for Anders Lassen Fonden efter års ballade

Anders Lassen Fonden skriver på sin Facebook-side, at Jeppe Handwerk er trådt tilbage som formand. Han bliver erstattet af advokat Janus Skak Olufsen, som har sine rødder i det jyske, men efter sigende ingen fortid i hverken specialstyrkerne eller Forsvaret. Jeppe Handwerk blev omdrejningspunkt i en række negative historier om fonden.

Efter syv år er Jeppe Handwerk stoppet som formand for Anders Lassen Fonden . Det skriver fonden på Sin Facebookside. Her ønsker Jeppe Handwerk læserne godt nytår og skriver, at han selv har valgt at takke den 6. januar 2023.

»Det har været en stor ære at varetage formandsskabet siden 2015. Fonden har udført en prisværdig og enestående indsats til gavn for legatmodtagere og operatører, som alle har gjort en forskel. Som formand har det været et privilegium at uddele legater i overensstemmelse med fundatsens regler. Jeg ønsker den nye formand tillykke,« skriver Jeppe Handwerk.

Artiklen fortsætter under opslaget …

Jeppe Handwerk har en fortid som marineoverkonstabel i Frømandskorpset, hvor han forrettede tjeneste sammen med kronprins Frederik, som også er hans gode ven. Handwerk ejer tillige Copenhagen Group og virksomheden Copenhagen Global, som sælger militært udstyr og materiel til Forsvaret og specialkorpsene. Senest er han offentligt blevet kendt som manden bag Copenhagen Medical, der tjente stort på at kvikteste danskerne for covid-19.

Anders Lassen Fonden kom i vælten efter flere års ballade

Som ny formand har Anders Lassen Fondens bestyrelse valgt advokat Janus Skak Olufsen, som ifølge OLFIs oplysninger hverken har været en del af specialstyrkerne eller Forsvaret i det hele taget. Han ejer Quistrup Gods og er efterkommer af ingeniøren Svend Olufsen, der i 1925 var med til at etablere Bang & Olufsen.

»Jeg er glad for og beæret over, at bestyrelsen har peget på mig som ny formand for Anders Lassen Fonden. Jeg ser frem til at påtage mig opgaven og deltage i det vigtige samarbejde med de forskellige interessenter omkring fonden,« skriver Janus Skak Olufsen.

Læs også: Anders Lassen Fondens ulovlige indsamlinger falder for forældelsesfrist

Skiftet på formandsposten kommer efter flere års ballade, hvor Anders Lassen Fonden blev taget i en række ulovligheder og uregelmæssigheder. Bl.a. havde fonden lejet en privat helikopter, så bandet Suspekt kunne prøve et såkaldt watercast hos Frømandskorpset og springe i vandet fra helikopteren. Udgiften blev bogført som administrationsudgift og medførte kritik fra Civilstyrelsen.

Fonden gennemførte også en række ulovlige indsamlinger med kronprins Frederik som reklamesøjle i sin egenskab af fondens protektor. Fonden gennemførte indsamlingerne gennem flere år uden have anmeldt dem og fået tilladelse til dem.

Nedenfor kan du læse nogle af OLFIs artikler om Anders Lassen Fonden …

Sådan fik rap-bandet Suspekt en vild aktivitetsdag hos Frømandskorpset

Splid i Anders Lassen Fondens bestyrelse om Suspekt helikoptertur og watercast

Anders Lassen Fonden betalte helikopter til Suspekt »i strid med fondens formål«

Anders Lassen Fonden bogførte leje af helikopter som “administrationsudgift”

Anders Lassen Fonden har brugt kronprins Frederik i flere års ulovlige indsamlinger

Anders Lassen Fonden betalte for privat helikopter til underholdningen af Suspekt

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer