spot_img

Tekniske problemer lægger en række af Forsvarsministeriets hjemmesider ned

OPDATERET: For anden gang på tre måneder er de fleste af myndighedshjemmesiderne under Forsvarsministeriet ude af drift. Denne gang skyldes det tekniske problemer, som man aktuelt arbejder på at finde frem til, oplyser Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse til DR.

De fleste hjemmesider under Forsvarsministeriets ressort er torsdag ramt af et større nedbrud. Øjensynligt skyldes nedbruddet en teknisk fejl, som man aktuelt søger at finde årsagen til, så den kan blive udbedret, oplyser Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) til Danmarks Radio.

FMI er IT-ansvarlig på hele ministeriets område, men er også selv ramt af nedbruddet. Det samme er Forsvarsministeriet, Forsvaret og flere øvrige myndighedshjemmesider, hvor besøgende lige nu bliver man mødt med en ultrakort tekst, hvoraf det fremgår, at siderne er ude af drift. Enkelte henviser til myndighedernes respektive Twitter- og Facebook-profiler, hvor der dog ikke findes nogen oplysninger om nedbruddets karakter eller varighed for nuværende.

Artiklen fortsætter efter tweetet …

Nogle få hjemmesider fungerer fortsat. Blandt andet er Hjemmeværnet – som 13. september i år var udsat for et større hackerangreb – stadig online. Det samme er tilfældet for Danske Artilleriregiment og Slesvigske Fodregiment, hvis hjemmesider dog ser ud til at være hostet andetsteds end ministeriet og de berørte styrelser.

Anden offline-periode på tre måneder

Det er anden gang på blot få måneder, at mange af Forsvarsministeriets myndigheders hjemmesider er lagt ned på én gang. Det samme var tilfældet 15. september i år, hvor samtlige hjemmesider uden varsel blev gjort utilgængelige for offentligheden. I den forbindelse skyldtes det dog “planlagt service”, oplyste dengang Forsvaret på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet …

Det er øjensynligt ikke tilfældet denne gang, men hvad den præcise årsag til nedbruddet er denne gang, må altså indtil videre stå hen i det uvisse. På Twitter skriver Forsvarsministeriet klokken 13.09, at man forventer at have løst problemet indenfor en time.

Opdateres …

Andre læste også

Troels Lund ser med »stor alvor« på unge piloters pressede situation

Abonnement
Mandag sendte 30 unge piloter et alarmerende brev til forsvarsministeren og Forsvarsministeriets departementschef og beskrev et flyvevåben mere under afvikling end udvikling. Nu inviterer forsvarsministeren repræsentanter for piloterne til møde. Det var en rød alarm og et nødskrig, som 30 unge piloter fra Flyvevåbnet mandag sendte i form af et...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer