spot_img

Stemmeslugeren Søren Gade kan blive en intern udfordring for Venstres ledelse

Selv om Søren Gade reddede Venstre fra et katastrofevalg i Vestjylland, bliver han ikke set som partiets redning i den nye folketingsgruppe. Tvært imod kan han blive en klods om benet på ledelsen, når han åbent blander sig i spørgsmål, han som menigt partimedlem bør holde sig langt fra. Det skete allerede på valgaftenen.

Hvis nogen i dansk politik kender Forsvaret, er det Søren Gade. Ved valget stillede den tidligere forsvarsminister atter op for at hjælpe sit gamle parti, og tirsdag fik han et imponerende comeback til Christiansborg med 17.998 personlige stemmer. Dermed sikrede han Venstre et godt valg i Vestjylland, hvor mange Venstre-vælgere ellers kunne være fristet til...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Ekspertgruppe anbefaler etablering af dansk produktion af krigsskibe

Abonnement
Det Nationale Partnerskab for det maritime område lancerede tirsdag foran fregatten ”Peder Skram” på Holmen sin rapport, som er første trædesten til at genetablere et egentligt orlogsværft i Danmark. Ekspertgruppen mener, at det er både realistisk og fornuftigt at designe, bygge, udruste og vedligeholde krigsskibe i Danmark. Solen skinnede, og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Lars Wismann
Læser
Lars Wismann
6. november 2022 10:02

Vi skal have værnscheferne på banen op til det nye forsvarsforlig, der forventes vedtaget foråret 2023. Reinvesteringerne til en troværdig forsvarskapacitet skal rykkes frem og ikke som det nuværende “forlig(s)”, hvor tyngden af pengene kom sidst i forligsperioden i 2023 og næsten intet i begyndelsen i 2018! Om muligt bør og skal befolkningens interesse vækkes til en forståelse for forsvarets behov. Forsvarets opgaver og prisen på, at få reetableret et for Danmark troværdigt forsvar, er en national opgave. Det er naivt, at forestille sig, at forsvarets merbevillinger ca. kr. 20 mia. p.a. frem til 2032 kan findes ved besparelser på andre resortområder. De ekstra forsvarsbevillinger findes bedst ved, at Staten sælger særlige Forsvarsobligationer. Forsvarsforliget skal atter gøre Forsvaret til en lækker og en attraktiv arbejdsplads, hvor stampersonellet som i US Navy tjener for 10 år , for 20 år eller for livstid. Den tid, hvor i gennemsnit ca. 10% af Forsvarets stillinger er ubesatte i årevis, er uholdbar. Ungt stampersonel, med høje kompetencer, fordufter ud af bagdøren til bedre civile vilkår! Personaleflugten skal frem i lyset, den skal erkendes, den skal standses – og tro mig, at det bliver ikke gratis. Det skal være værnscheferne, der formulerer hver af de 3 værns behov og muligheder. Vi skal have et operativt og professionelt forsvar. Glemt alt om, at forsvarets behov er flere værnepligtige på 4 mdr. kontrakter. Husk, at få ligebehandling med samme værnepligt for mænd som for kvinder ind i det nye Forsvarsforlig. Glem tilsvarende drømmen om at genoplive de for længst lukkede skibsværfter med et fokus på at bygge dansk fremfor at bygge bedst og billigst. Tyskland bevilgede ekstra EURO 100 mia. til forsvaret i foråret 2022 til brug alene i 2022. Havde Danmark gjort tilsvarende havde det været ekstra kr. 52 mia. i 2022. Jeg er overbevist om, at Værnscheferne nemt kunne have skrevet ønskesedler for kr. 52 mia. De internationale leverandører havde glædeligt indgået kontrakter for kr. 52 mia. i 2022. Forsvarschef Flemming Lentfers erklæringer om, at Forsvaret slet ikke kan bruge så mange penge så hurtigt, bygger alene på hans egne fornemmelser. Jeg vil kalde dem for Forsvarschefens vildfarelser. Fra 1941-1942, der udvidede USA sine forsvarsudgifter med 75 gange eller for Danmarks vedkommende i 2022 kr. 2.100 mia. ekstra. Vi er ikke i krig, som USA var det i 1942. Men vi arbejder for freden i Danmark og i alle andre lande ikke mindst i Ukraine. Midlet hertil er et troværdigt forsvar og det skal også fremover være, som medlem af NATO. Danmark gik til Folketingsvalg d. 01-11-2022. I de kommende år bliver Forsvarsministeriet det ministerium, der får den procentuelle største vækst. Forsvarssagen indgik overhovedet ikke i den folkelige debat op til Folketingsvalget. Derfor skriver jeg her på http://www.olfi.dk. Direktør Lars Wismann, SØ-kadet i årene 1977-1978. Sponsor til og rundviser på skibene på Holmen.