spot_img

Sådan lykkedes det for Socialdemokratiet at holde forsvarspolitik ude af valgkampen

ANALYSE: I dag går Danmark til valg i skyggen af krigen i Ukraine, inflation, energikrise og stigende renter. På trods af dette kom forsvars- og sikkerhedspolitik ikke til at spille nogen nævneværdig rolle i valgkampen, og det skyldes først og fremmest en dygtig og veludført socialdemokratisk strategi, som blev grundlagt med det nationale kompromis i marts.

Dette års folketingsvalg kunne være blevet et valg om det danske forsvar. Krigen i Ukraine raser på niende måned, og den har skabt en krise, som rammer alle danskere på den ene eller anden måde. Inflationen har ikke været højere i 40 år, energipriserne er på himmelflugt, huspriserne rasler ned, og renterne stiger med...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

Kommentér artiklen ...

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
5. november 2022 11:45

Nu skylder vi for helhedens skyld, at pointere at INGEN af parterne ønskede en debat om fremtidens forsvar.
Umiddelbart efter indgåelsen af det Nationale kompromis, har der næsten været konstant radiotavshed fra alle parterne. Jovist har der lydt nogle spæde pip om, at man gerne så forligsforhandlingerne kom i gang før tid. Men mere end at disse ytringer blev det ikke til.

Det tjener alle partierne bedst, at der ikke diskuteres for meget i offentligheden når det kommer til et kommende forsvarsforlig. Umiddelbart føles det som om, at alle håber at krigen stopper snart og man så kan vende tilbage til sin fodslæbende politik, i forhold til at leve op til de 2%.
Hvis der skal leveres på de 2%, står politikerne overfor nogle uoverstigelige problemer, når de skal forklare vælgerne at skattelettelser, bedre ældrepleje, genopbygning af sygehusvæsenet, bedre psykiatri og hvad der ellers er forfaldet gennem årene, ikke kommer til at materialisere sig i det tempo som befolkningen forventer.

Derfor passer det alle glimrende, at NATO rapporten ikke bliver offentliggjort og at forligsforhandlingerne kommer til at foregå bag hermetisk lukkede døre.
Og når så forliget endeligt præsenteres, bliver det igen med store ord og flotte armbevægelser, som skal maskere et grinagtigt resultat.

Og ja; ovenstående er pessimistisk og sortseende!

Men med den politik der hidtil har været ført på forsvarsområdet, skal man være på en specielt stærk type lykkepiller, hvis man for alvor tror på at politikerne nu har forstået alvoren…

Max Steinar
Læser
Max Steinar
4. november 2022 11:47

Som altid afdækker Ernstved et emne godt. Og jeg forstår – med den baggrund, du har – at du er frustreret over tilstanden i Forsvaret.
Angående Flemming Lentfer, så er virkeligheden vel – tænker jeg – at hvis han ikke lader som om at han har fuld forståelse for den manglende handling fra regeringens side, så får han kniven. Så langt er vi jo kommet i “Verdens bedste demokrati”. Det meget uskønne forløb under Bramsen viste tydeligt, at enten retter man ind under S – eller også er man hurtigt fortid.
At Henrik Lyhne “får lov” at ytre bekymring skyldes i min optik, at S dermed viser storsind og lydhørhed over betænkeligheder lidt nede i rækkerne. Men den mulighed eksisterer ikke får den øverste chef.

Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
2. november 2022 21:41

Og faktuelt forkert – Lyhne behøver IKKE megafon!

Mogens Havnsøe
Læser
Mogens Havnsøe
1. november 2022 12:18

Tosset partsindlæg. Jeg blev abonnent på OLFI for at blive faktuelt oplyst om forsvarsforhold, ikke for at få endnu en kronikplatform – og slet ikke med konspiratorisk islæt.